Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Thomas Bachun

Succécomeback och tre svenskar bland poängen i Levi

20 NOV 2021 14:30
Levi bjöd in till slalompremiär i ett riktigt vinterlandskap, nio svenskor till start och det låg både nerver och förväntan i luften.
  • Skapad: 20 NOV 2021 14:30

Sara Hector, Kungsbergets Alpina var först ut av svenskorna och fortsatte sin fina säsongsinledning med att placera sig som nia i det första åket. Anna Swenn Larsson, Rättviks SLK, gjorde efterlängtad comeback och gjorde ingen besviken i det första åket. In på en fjärdeplats med riktig mersmak. Comeback var det även för Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden, som även hon var tillbaka efter skada, räckte inte riktigt till ett andra åk idag, men skönt att se ”Monne” tillbaka i pisten. Vi hade ytterligare en svenska bland de trettio främsta, Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå, tog sig vidare med startnummer 56 när hon klämde in sig på en 29 plats, en stark prestation från det utgångsläget. För övriga svenskor så rann tiden antingen iväg för mycket eller resulterade i uråkning och får ta nya tag i söndagens race.

I det andra åket hade vi alltså tre blågula förhoppningar där Charlotta Säfvenberg vart först ut. I ett väsentligen trevligare utgångsläge som andra åkare ut, gjorde Charlotta ytterligare en stabil insats och säkrade säsongens första världscuppoäng med plats 23.

Näst på tur Sara Hector, nia från det första åket som länge under åket såg ut att tappa placeringar. Men Sara ville annat och med en stark avslutning lyckades hon också ta över ledningen och säkrade därmed hennes första topp 10 placering i just Levi med plats 9. 

Slutligen var det dags för Anna Swenn Larsson, fyran från det första åket gav sig iväg med full gas från start. In som tvåa i mål efter ett starkt åk och Anna slutar alltså femma i sin comeback, vilken insats av Rättvikstjejen!

Imorgon är det åter dags för slalom i Levi, samma tid, samma kanaler och än hungrigare svenskor på start.

 

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info