Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Succé för Hofstedt och Hector i SM-avslutningen

28 MAR 2021 17:00
Framtidsnamnet Adam Hofstedt, Karlstad SLK, tog karriärens första SM-guld under söndag. Sara Hector, Kungsbergets AK kan titulera sig dubbel mästarinna, efter ett andra SM-guld i damernas slalom.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2021 17:00

I herrtävlingen som inledde den avslutande SM-dagen i Åre, blev det stor manfall i första åket då många hade svårt att bemästra utmaningen. Adam Hofstedt såg till att slå an tonen direkt och han hade följaktligen också ledningen efter det första åket.

I det andra gjorde han inga misstag, levererade ett stabilt åk och kunde gå i mål som svensk mästare och vinnare av tävlingen. Gustav Lundbäck, Luleå Alpina var trea i slutliga resultatlistan, men före sig hade han norrmannen Andreas Strand, som räknas bort i mästerskapet och därmed kunde Gustav ta hand om silvermedaljen. Tobias Windingstad, Jönköpings SLK, kunde följaktligen med sin fjärde plats lägga beslag på bronsmedaljen, sin andra raka bronsmedalj i SM 2021 då han sedan tidigare har en dito i storslalom.

I damtävlingen blev det slutligen Sara Hector, Kungsbergets AK, som tog hand om mästerskapsguldet. Efter det första åket var det Sävsjös, Emelie Wikström som hade ledningen, men hon tog sig inte i mål i det andra åket och då stod det klart att Sara kunde vinna sitt andra guld under dessa mästerskap. Charlotta Säfvenberg, Umeå körde upp sig i det andra åket och gick in på silverplats, 1,61 sekunder bakom Hector. Bronset gick som vanligt till Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK. Hon tog därmed sitt tredje brons under den här veckan och fortsätter leverera stabil skidåkning oavsett långa eller korta svängar.

Sollentuna SLK har varit arrangörer av årets svenska mästerskap som arrangerats i Åre. En stor eloge till klubben för på det sätt de genomfört evenemanget.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info