Hoppa till sidans innehåll

Succé för svensk alpin tränarutbildning på Idre fjäll

13 DEC 2021 17:00
Det var idel glada miner under SATU I på Idre fjäll i helgen där 25 tränare från hela Sverige träffades för att byta erfarenheter och inhämta ny kunskap.
  • Skapad: 13 DEC 2021 17:00

Den gångna helgen var det dags för SATU I på Idre fjäll. 25 glada klubbtränare från Arvidsjaur i norr till Sävsjö i söder möttes och utbytte erfarenheter och inhämtade ny kunskap tillsammans med Anna-Karin Jejlid från Svenska Skidförbundet och SATU-instruktörerna Elin Jonsson, Natalie Hermansson och Nicolai Oien Nielsen. 

Kursen startade i november med webbutbildning om teori inom utförsåkning och svensk idrott och fortsatte med en digital samling några veckor senare. Nu var det dags för efterlängtad fysisk träff i skidbacken och i idrottshallen. 

Skiddagarna fylldes av grupparbeten med skidåkning och diskussioner om skidåkningens rörelser, övningar, ledarskap och analys för att avslutas med bansättning av olika karaktär med olika käpptyper.  

På sena eftermiddagen träffades gänget i idrottshallen och övade träningsbarhet i elva olika fysiska kvalitéer med allra största barnasinne. Under kommande säsong ska kursdeltagarna praktisera sin inhämtade kunskap i sina hemmaklubbar, göra träningsprogram och arbeta med föreningens värdegrund för att i slutet på säsongen byta sina erfarenheter med sin kursgrupp. I april/maj är kursen klar.

Nästa helg är det dags för SATU II att träffas, då också på Idre fjäll. Här hittar du mer information om det. 

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info