Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Sundin får egen startplats i världscupen

13 MAR 2021 18:42
Olle Sundin kommer nästa säsong ha en personlig plats i störtloppsdisciplinen i alpina världscupen. Det tack vare tredjeplatsen i Europacupens störtloppssammanställning.
  • Skapad: 13 MAR 2021 18:42

Fartgrenarna i alpina Europacupen är avklarade och även om Olle Sundin inte hade någon större lycka med sig i lördagens super-G, har den här säsongen varit ett steg i rätt riktning och bland annat inneburit att han jobbat sig till en topplacering i störtloppscupen.

I sammanställningen ligger han på fjärde plats med 231 poäng, före sig har han bland annat amerikanen Erik Arvidsson, men i och med att det är Europacup, plockas amerikanen bort när platser ska fördelas inför nästa säsongs världscup. Reglerna är sådana att då är det endast européer som premieras.

Under den gångna säsongen har Sverige haft två platser i störtlopp i världscupen. Felix Monséns ranking ger en plats och sedan finns alltid en nationsplats.

– Roligt och väldigt bra för oss, Olle har haft en bra säsong och det är värdefullt att han nu också har en egen plats i världscupen, säger landslagschefen Lars Melin.

I den avslutande super-G tävlingen i Saalbach, Österrike körde Olle Sundin ur, vilket även Zack Monsén gjorde. Felix Monsén var bäste svensk när han körde in på en tionde plats och sedan slutade Johan Hagberg som nummer 40. Hela gänget kunde dock glädja sig åt Sundins placering i totala störtloppscupen.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info