Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Svante Westman har lämnat oss

23 MAR 2021 09:31
Skidsverige har sorg. Svante Westman, Östersund avled i slutet av förra veckan i sitt fritidshus i Vemdalen. En skogens man med ett stort hjärta för alpin skidåkning har lämnat oss.
  • Uppdaterad: 23 MAR 2021 09:31

 
 

Svante blev 71 år, kommer att saknas av en stor vänkrets där åldersspannet sträcker sig från ung till gammal. Kondoleanserna i sociala medier är många och lite signifikativt är det, Svante höll sig uppdaterad och hade en social kontakt även när han inte hade möjlighet att närvara vid arenorna. Svante har haft stor betydelse för utvecklingen av svensk alpin skidåkning. Dels i rollen som tränare, där ett stort antal adepter under årens lopp fått tagit del av hans visdomsord, ett skratt och leende som fick alla att känna sig sedda och välkomna.

Men det är inte bara på det sportsliga planet som Svante lämnar spår i den alpina historien. På materialsidan var han en innovatör och tillsammans med kompanjonen Rune Lindström såg han bland annat till att utveckla alpin utrustning. Vid OS i Lillehammer 1994 var Svante på plats med företagets slalomkäppar som användes vid mästerskapet. Under många år var även klassiska tävlingen i Kitzbühel ett event dit Svante levererade material och givetvis var han alltid på plats för att se att allt fungerade som det skulle. Han var lika hemtam på de stora arenorna som in den lilla slalombacken. En profil har lämnat oss, våra tankar går till hans närmaste, men vi är många som kommer att sakna en god vän och kamrat.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info