Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: THOMAS BACHUN

Svenskduon höjde temperaturen i kylslaget Levi

21 NOV 2021 14:22
Den avslutande slalomtävlingen var tajt och jämn, där två svenskor var högst aktuella i att sätta färg på racet.
  • Skapad: 21 NOV 2021 14:22

Först ut bland svenskorna var Anna Swenn Larsson, Rättviks SLK, som efter gårdagens fina femteplats, åter tog sig in rankingmässigt bland de sju främsta och gav sig iväg med nummer fyra på nummerlappen. Anna var snabbast av samtliga på den inledande flacken och placerade sig som fyra, blott +0,37 efter ledande Vlhova. Sara Hector, Kungsbergets Alpina gjorde återigen en stark insats i G2 Black pisten och placerade sig som 11, +1,00 efter och definitivt en chans till ytterligare avancemang i det andra. +2,02 var differensen som ledaren till 30 tjej och tyvärr inga övriga svenskor med till det andra åket som antigen var för sent ute eller körde ur.  

Väl i det andra väntade en bana av lite annan karaktär, fler tempoväxlingar och fler orytmiska partier i jämförelse med de tre tidigare bansättningarna. Först ut av svenskduon alltså Sara Hector som återigen stod för en stabil insats, men lade bort lite för mycket tid på den inledande flacken och gick in som delad trea och slutade på plats 12. En riktigt stark helg av Kungsbergstjejen som alltså har storslalomdisciplinen som huvudfokus.

Anna Swenn Larsson som låg fyra efter första åket gav sig iväg, utökade ledningen efter flacken, men en rejäl miss i branten ställde till det och Anna gick in på plats 8, totalt 11

Nu bär det av till USA och Killington för teknikdamerna, medan fartherrarna laddar för sin premiär i klassiska Lake Louise, Kanada, nästa helg.

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info