Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Harald Steiner

Svenskt VM-silver i lagtävlingen

17 FEB 2021 18:13
Sverige har en tradition att presteras bra i alpina lagtävlingar och VM i Cortina blev inget undantag. I finalen ställdes Sverige mot Norge och efter mycket dramatik gick silvermedaljen till svenska sextetten.
  • Skapad: 17 FEB 2021 18:13

Redan inledningsvis i matchen mot Slovenien visade svenska åkarna att de hade bra fart under skidorna och såväl Hector som Jakobsen svarade för tider som var i topp av samtliga åkares prestationer.

Vi fick en föraning om i vilken riktning den här dagen kunde gå och svenska kvartetten som körde i tävlingen gjorde ingen besviken.

På väg mot finalen betvingade Sverige bland annat Österrike och väl framme i slutrundan var det Norge som stod för motståndet.

Finalen blev någonting utöver det vanliga och innehöll alla ingredienser en slutomgång kan göra för att kittla och bjuda på nervös väntan. Till och med ett omåk där Kristoffer Jakobsen fick möta Sebastian Foss Solevåg i en returmatch efter att Sebastian svängt av då han tyckte sig blivit störd av Kristoffer som kom nära norrmannens bana.

– Det är väl inte så mycket att säga om det. Juryn dömer och det var bara att åka upp och köra igen, men jag är missnöjd med min insats och åkning. Vi har vunnit ett silver och det är jag glad över, men ändå missnöjd att det inte blev guld, sa Kristoffer efter tävlingen.

I svenska laget ingick sex åkare, fyra ordinarie: Kristoffer Jakobsen, Storklinten AK Skalp, Mattias Rönngren, Åre SLK, Sara Hector Kungsbergets AK, Estelle Alphand, Åre SLK. Rerserver: William Hansson Mälaröarnas ASK, Jonna Luthman, Åre SLK.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info