Hoppa till sidans innehåll

Thomas Lindberg ny verksamhetsledare för Team Bauhaus

11 JUN 2021 09:55
Thomas Lindberg Åre, blir ny verksamhetsledare för Team Bauhaus/ Åre Skiduniversitet.
  • Skapad: 11 JUN 2021 09:55

Thomas Lindberg tillträder tjänsten augusti 2021 och återvänder då alltså hem till Åre, efter tre år som huvudtränare vid Arvidsjaur skidgymnasium.

– Det känns otroligt roligt att locka hem Thomas till Åre för att vidareutveckla vår postgymnasiala verksamhet på plats vid nationalarenan. Thomas kommer bidra med lång ledarerfarenhet från olika branscher och kommer ta ett helhetsgrepp för hur verksamheten utformas både i det korta och långa perspektivet, säger Tommy Eliasson Winter, chef för alpint och skicross på Svenska Skidförbundet.

Thomas har, förutom förankring i det ideella arbetet inom utförsåkning, en gedigen meritlista som bland annat inbegriper förändringsledare på Ericsson, projektledare för Nordiska ministerrådet och Försvarsmaktens expert vad gäller lavinsäkerhet. Thomas är certifierad alpin tränare inom Svenska Skidförbundet och innehar dubbla examina från Umeå Universitet. Han har också varit verksam vid tre olika skidgymnasier innan han nu kliver in för att för att arbeta med Team Bauhaus.

– Det här uppdraget är både kul och utmanande, säger Thomas och fortsätter:

– Team Bauhaus är ju redan en väl fungerande verksamhet. Min roll blir att tillsammans med tränare, åkare och partners tillsammans lyfta verksamheten ytterligare. Vi kommer att jobba med förbättring i både stort och smått. Så vi har en spännande tid framför oss!

Team Bauhaus/Åre Skiduniversitet är en verksamhet finansierad av Mittuniversitetet, Åre Kommun, region Jämtland-Härjedalen och Svenska Skidförbundet där elitaktiva erbjuds möjlighet att kombinera en elitidrottssatsning i kombination med studier på hel- eller deltid.

Verksamheten ska säkerställa möjligheter för individer att gå hela vägen inom sin skidsatsning oavsett om de har för avsikt att bli teknik och/eller fartåkare i framtiden. 

För ytterligare information:
Tommy Eliasson Winter
Alpin chef
Telefon: +46 (0) 73 180 83 94

Thomas Lindberg
Verksamhetsledare Team Bauhaus
Telefon +46 (0) 70 666 99 92

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info