Hoppa till sidans innehåll

Tre åkare topp fem och Elsa på pallen

21 MAR 2021 15:36
Europacupens avslutande slalomdisciplin blev en laginsats utöver det vanliga av svenska gänget, eller vad sägs om: Sex åkare topp 16, tre av dessa var bland de fem främsta och Elsa Fermbäck främst av de blå-gula med en andraplats.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2021 15:36

Elsa Fermbäck, Vemdalens IF, har det har den här säsongen tagit ett ordentligt kliv på sin karriärstege och i Europacupens slalomfinal i Reiteralm fortsatte hon på den inslagna vägen. Slutade på en andra plats efter att haft ledningen i det första åket, besegrad med futtiga sju hundradelar av brittiskan Charlie Guest. Men det var inte bara Elsa som levererade under söndag. Sara Rask fortsätter åka stabilt och slutade på fjärde plats i tävlingen, vilket innebar att hon blev trea i den totala slalomcupen och därmed säkrade en egen plats i nästa säsongs världscupslalom. Liv Ceder var strax bakom med sin femteplats och därefter kunder vi räkna in Moa Boström Müssener som tolva. Hilma Lövblom 15 och Hanna Aronsson Elfman på plats 16.

Sverige vann därmed nationernas slalomcup med 1328 poäng före Italien på 1098 och därefter Tyskland med 764. Blev femma i storslalomcupen och fyra i den totala nationscupen.

En strålande avslutning på Europacupsäsongen för svenska damerna som nu kan ladda om för SM i Åre kommande vecka.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info