Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Matic Klansek

Tre svenskor topp 15 i Killington – starka andraåk och en imponerande laginsats

28 NOV 2021 19:43
Vädret har ställt till det både i Killington och Lake Louise under helgen, men både vinden och snön var på arrangörernas sida när damerna kunde genomföra sin slalomtävling i Killington.
  • Skapad: 28 NOV 2021 19:43

Fem svenskor till start där både sikt och underlag ställde åkarna på prov. Först ut Anna Swenn Larsson som efter en stark start, inte lyckades hitta rätt i den brantare delen vilket gjorde att klockan stack iväg en aning och placerade Anna på plats 17. Sara Hector var näst på tur, som ju verkligen inlett säsongen stabilt och låg inför tävlingen på en respektabel sjundeplats i den totala Världscupen. Sara gjorde återigen en stark insats och placerade sig som åtta efter det första åket. Tyvärr blev det inget avancemang för Magdalena Fjällström eller Charlotta Säfvenberg som var näst på tur. Men det kanske största glädjeämnet var utan tvekan Hanna Aronsson Elfman, som med startnummer 60 visade hela sitt slalomregister när hon med startnummer 60 tog sig in på en 28 plats.

Väl i det andra åket visade Hanna varför poängen i storslalompremiären i Sölden inte var någon tillfällighet. Med full kraft visade Hanna ingen tveksamhet och gick i mål med över en sekund i ledning. En ledning hon skulle behålla länge, hela vägen tills det var dags för Anna Swenn Larssons tur. Anna visade klass i det andraåket och tog också över ledningen från just Hanna, dubbelt svenskt i topp med 15 åkare kvar, när vi fortsatt hade Sara Hector väntades på start.

Sara är onekligen i en riktigt slagkraftig form och visade återigen vilken kapacitet hon besitter numer i slalomdisciplinen. In som ny ledare och återigen ett absolut toppresultat av Sara som slutade på plats 6, Anna slutade på en 9 och Hanna på en imponerande 15 plats, hennes första världscuppoäng i slalomdisciplinen! 

Nästa helg är det åter racing på schemat och det blir fartdisciplinerna för hela slanten, herrarna reser till Beaver Creek, USA, och damerna ska göra sin fartpremiär i Lake Louise, Kanada.

 

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info