Hoppa till sidans innehåll

Världscupen fortsätter med parallell i Lech/Zürs.

09 NOV 2021 06:42
Efter ett 26-årigt uppehåll återvände ifjol den alpina världscupen till Lech/Zürs, Österrike. Nu är det åter dags igen när parallell står på programmet och det är medaljörerna från VM-laget i Cortina som ska försvara de svenska färgerna.
  • Skapad: 09 NOV 2021 06:42

Två veckor efter premiären i Sölden är det nu dags på allvar att dra i gång säsongen, i kalendern hittar vi race i nästintill varje vecka fram till den 20 mars då herrarna stänger världscupen säsongen 2021/2022 med slalom i blivande VM-orten Courchevel-Meribel, Frankrike. 

Den svenska truppen till helgens drabbning består av Sara Hector, Kungsbergets Alpina, Estelle Alphand, Åre SLK, Mattias Rönngren, Åre SLK & Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK-SKALP. Samma gäng som bärgade VM-silvret i Cortina förra vintern efter en rafflande final mot det norska laget.

Arrangerade orten Lech/Zürs fick idel beröm av såväl TV-tittare som åkare efter fjolårets tävling, inte minst på grund av de tajta heaten och chans till att konkurrera oavsett vilken av banorna de körde. Främst av de svenska åkarna i fjol var Sara Hector som slutade på en fin fjärdeplats.

De svenska åkarna har laddat upp på hemmaplan i Sverige, närmare bestämt hos Storklinten utanför Boden. Herrchefen Fredrik Kingstad ser med förhoppning fram mot helgens race:

– Vi har fått till kvalitativ träning på hemmaplan, inte minst sedan kylan äntligen drog in så ha fått till en bra variation i passen med riktigt bra support på plats. Ambitionen för tävlingarna är att vi siktar på att verkligen smälla på, åkarna till start var alla en del i det lag som tog VM-silver i vintras så det är inte en tillfällighet att de också är bra rankade i disciplinen. Vi åker söderöver på torsdag, får lite alpsnö under fötterna innan vi är redo för race på lördag & söndag, säger Fredrik om det som komma skall.

Svenska truppen
Sara Hector, Kungsbergets Alpina
Estelle Alphand, Åre SLK
Mattias Rönngren, Åre SLK  
Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK-SKALP

TV-tider:
13 november damer parallell
10.00 Kval (Live-timing på FIS-Ski.com)
16.55 Finaler, live på SVT Play & Eurosport 

14 november herrar parallell
10.00 Kval (Live-timing på FIS-Ski.com)
15.55 Finaler, live på SVT Play & Eurosport

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info