Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Världscup i Åre och sju svenska damer på start

08 MAR 2021 15:30
Alpina damlandslaget styr nu bilar och bussar mot Åre, Sverige, för två dagars världscuptävlingar i slalom 12–13 mars. Sju svenska åkare finns med och däribland en debutant i dessa sammanhang.
  • Uppdaterad: 08 MAR 2021 15:30

Under måndag var det resdag för svenska damlandslaget och under tisdag väntar vilodag. Därefter blir det träning onsdag och sedan återstår att se om det blir friåkning i hanget eller eventuellt träning även under torsdag.

– Det ska bli roligt att komma hem och tävla på hemmaplan, det är en backe som alla våra åkare känner till och kan mycket bra. Nu gäller det bara att ta chansen och ge det där lilla extra så kommer det här att bli riktigt bra, säger Per Jonsson som är tränare för slalomgänget.

Sju åkare kommer Sverige att ställa upp med och en debutant finns med i sällskapet. Liv Ceder, Sollentuna SLK får chansen att testa sin kapacitet i världscup-sammanhang.

– Vi har sju platser i slalom och på hemmaplan nyttjar vi det, roligt för Liv att få möjligheten och vara med på den här nivån, säger Per.

I övrigt är det inga stora överraskningar i den svenska truppen. Sara Rask och Moa Boström Müssener är för tillfället på junior-VM i Bansko och ansluter till truppen lite senare. Samtliga åkare i truppen är friska och fri från skavanker och kan se fram mot tävlingarna i Åre med tillförsikt.

– Ja, det tycker jag. Vi vet att Emelie Wikström har kapacitet för att vara med riktigt högt upp, det gäller för henne att våga ge det där lilla extra. Charlotta Säfvenberg tog ett kliv i rätt riktning i Jasna. Sara Hector har varit med fint hela säsongen och åkt riktigt bra slalom. Elsa är kanske den som tagit största klivet och gått från klarhet till klarhet under hela säsongen, säger Per Jonsson.

Svenska truppen i Åre 12–13 mars, slalom, damer: Emelie Wikström, IFK Sävsjö, Sara Hector, Kungsbergets AK, Charlotta Säfvenberg, Umeå UHSK, Elsa Fermbäck, Vemdalens IF, Sara Rask, Sollentuna SLK, Moa Boström Müssener, Uppsala SLK, Liv Ceder, Sollentuna SLK.

Pressträff med svenska laget:

Onsdag 10/6 klockan 17.30, mixade zonen national arenan Åre.

För ytterligare information:

Peter Albertsson, kommunikationschef: +46 (0)70 397 00 92

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info