Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Harald Steiner

Världscuppoäng till Elsa och Sara

12 JAN 2021 23:41
Sara Hector blev bästa svenska i Flachaus världscupslalom med en 14:e plats och gjorde återigen en stabil insats. Men frågan är om inte Elsa Fermbäck och Sara Rask svarade för kvällens prestationer när de tog sina karriärers första världscuppoäng.
  • Skapad: 12 JAN 2021 23:41

Kvällsslalom i Flachau är en av säsongens höjdpunkter för världscupåkarna på damsidan. Visserligen fick de den här säsongen ta sig utför backen utan påhejande publik, men övriga inramningen av eventet gör det ändå speciellt.

För svensk del har Flachau en särskild betydelse då det är en backe där svenska åkare lyckats mycket bra historiskt sett och där vi plockat ett stort antal pallplaceringar.

Gårdagens tävling bjöd inte på några svenska pallplaceringar, men det fanns ändå två riktiga glädjeämnen i Sollentunas Sara Rask och Vemdalens Elsa Fermbäck. Resultaten i de senaste Europacuptävlingarna skvallrade om att formen var god och efter att första åket var avgjort stod det klart att nyss nämnda duo kvalificerat sig till åk två.

Sara fick gå ut som nummer två, var delat 30 efter första åket, vilket också blev hennes placering. Elsa Fermbäck var på plats 25 efter första åket och kunde avancera fyra placeringar i det andra och därmed klättra till plats 21. Sara Hector blev bästa svenska med en 14:e plats, gjorde framförallt ett riktigt bra andra åk då hon hade sjunde bästa och avancerade lika många placeringar. Emelie Wikström som var svenskhoppet nummer ett har fortfarande svårt att omsätta sin åkning hon presterar på träning till tävlingsbacken.  Hon slutade i går på 19:e plats. Lotta Säfvenberg som jobbar för satt komma tillbaka efter sin knäskada körde in på 47:e plats i det första åket. Hon har en bit kvar till gammal god form, men trägen vinner och det är bara att kämpa vidare för umeååkaren. Moa Mussener Boström och Hanna Aronsson Elfman körde ur i första åket.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info