Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Harald Steiner

William topp åtta på junior-VM

04 MAR 2021 17:09
William Hansson, Mälaröarnas ASK blev bästa svensk när storslalomdisciplinen avgjordes i JVM i Bansko, Bulgarien. Slutade på en åttonde plats efter att varit sexa efter det första åket.
  • Skapad: 04 MAR 2021 17:09

Fyra svenska åkare var på start när den andra av tre discipliner avgjordes under junior-VM.

Samtliga i kvartetten var topp 25 efter det första åket och för Hansson som var sexa fanns klara chanser till avancemang då han var 58 hundradelar bakom ledaren Kaspar Kindem från Norge.  Axel Lindqvist var 18, brodern Gustaf 24 och Adam Hofsted 25.

I det andra åket var Adam först ut av svenskarna, började bra, men fick sedan problem och stod mer eller mindre nästan still efter att tvingats tvärställa. Tappade givetvis tid och föll tillbaka en placering, utan det misstaget hade Adam kunnat åka hiss i resultatlistan, han hade ett mycket bra åk på gång.

Gustaf Lindqvist klättrade en placering, åkte stabilt, hade några mindre misstag under resans gång, men kunde ändå förbättra sin placering. Axel Lindqvist förbättrade även han sitt resultat med en placering i det andra åket. Bra åkning, utan att för den delen åka felfritt. Finns saker att jobba vidare med, men en insats som lovar mer inför framtiden.

William gjorde inte heller något åk utöver det vanliga, men en solid insats gav en åttonde plats, vilket är det bästa svenska resultatet sedan 2008 i storslalom i JVM, onekligen glädjande och bra jobbat av William.

Österrikaren Lukas Furstein vann före italienaren Giovanni Franzoni och Kaspar Kindem från Norge. Under fredag är det dags för slalom och då är det ny möjlighet för svenskarna att kämpa om framskjutna placeringar i JVM.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info