Hoppa till sidans innehåll
Foto: MARIO BUEHNER

Jakobsen 13e i finalen - Kristoffersen vann kulan

20 MAR 2022 14:42
Inte heller herrarnas slalomcup var avgjord inför säsongens sista rejs på söndagen där det blev fajt mellan två norrmän. För Kristoffer Jakobsen handlade det om att ta med sig ett skönt sista världscupresultat för säsongen.
  • Skapad: 20 MAR 2022 14:42

– (Det) ska bli skönt att riva av sista rejset. Jag ska försöka hitta någon slags dynamik igen, sa Kristoffer Jakobsen till Viaplay inför sitt första åk i säsongens sista tävling.

Jakobsen gick ut med startnummer 19 och satte ner ett fint åk som gav honom nionde plats, 97 hundradelar efter ledande Bråthen. Taktiken inför första åket var att ta risker där det gick och köra tryggare där det fanns svårigheter, och den följde han.

– Det är alltid skönt att komma ner i första åket, det har hänt några gånget i år att jag inte gjort det. Nu är jag med till andra och det var game plan och så får vi se om jag kan sätta ner lite extra fart i andra, sa Jakobsen efter sitt första åk. 

Det norska laget hade sex(!) kvalificerade åkare till herrarnas slalomfinal. Och första åket blev en framför allt en norsk historia när Lucas Bråthen, Henrik Kristoffersen och Atle Lie McGrath gick in på topp tre. Kristoffersen ledde herrarnas slalomcup inför söndagens tävling före Bråthen och tysken Linus Strasser. 

13e plats för Jakobsen

Jakobsen satsade rejält och körde till en början in tid i sitt andra åk men tappade på den avslutande flacken. Det gav honom åttonde plats i mål och en poängplats (de 15 bästa tilldelades poäng) att ta med sig in i förberedelserna för nästa säsong. 

Det var ett tufft andra åk. Uppenbarligen gick det om man vågade ligga helt på gränsen. De som gjorde det riktigt bra, det var många gånger det kunde gått åt skogen. Jag försökte verkligen gå för det men med kontroll, säger Jakobsen efteråt.

 – Det var kanske lite ändring av inställning att försöka gå för ett bra sista rejs och i slutändan vart det helt okej men det klart jag hoppades på mycket mer när jag försökte åka fort i andra åket. 

Kristofferen säkrade slalomcupen

Bland toppåkarna från första åket skulle det krävas en del för att göra bra tider när underlaget blev allt långsammare i värmen. Men två av norrmännen visade toppåkning även i andra. Atle Lie McGrath gick in på första plats, följd av Henrik Kristoffersen som hade ett misstag i avslutande branten. Lucas Bråthen tappade ordentligt och slutade på elfte plats vilket gav Manuel Feller tredjeplatsen. Med andraplatsen säkrade Kristoffersen slalomcupen 2022 före Feller och Lie McGrath på tredje plats. 

Jakobsen behöll sin 19e plats i slalomcupen men fick med sig en 13e plats och var ändå rätt nöjd med att komma ner i sista åket för säsongen. 

– Det är skönt att sluta med ett resultat. Jag är redo för att ta ett brejk faktiskt. Det har varit en extremt tuff säsong så att ändå få ett resultat i slutändan var viktigt tror jag. 

Resultat

1. Atle Lie McGrath, Norge
2. Henrik Kristoffersen, Norge
3. Manuel Feller, Österrike

13. Kristoffer Jakobsen

Resultatlista >>

Resultat slalomcupen 2022

1. Henrik Kristoffersen, Norge
2. Manuel Feller, Österrike
3. Atle Lie McGrath, Norge

Resultatlista >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info