Hoppa till sidans innehåll
Foto: PATRICK STEINER

Sara Hector sommarpratar i P1

10 JUN 2022 10:33
Säsongens sommarvärdar i Sommar & vinter i P1 har presenterats och 14 juli är det dags för Sara Hector att prata, bland annat, om hur tävlingsdjävulen kan hjälpa, men också sätta käppar i hjulet.
  • Skapad: 10 JUN 2022 10:33

Sara Hector gick in i barmarkssäsongen med en strålande säsong i ryggen. Facit i världscupen blev sex pallplatser varav tre vinster och andra plats i den totala storslalomvärldscupen efter Tessa Worley, Frankrike.

På OS i Peking tog hon ett efterlängtat guld, som för svensk del var det första i storslalom på damsidan sedan 1992. Och hade det inte varit för en försmädlig urkörning hade det mest troligt blivit medalj även i slalom. 

När listan på årets sommarvärdar i Sommar & Vinter i P1 nu presenterats innehåller den en rad framgångsrika idrottare, däribland Sara Hector. Den 14 juli är det dags och så här säger hon till redaktionen om sitt sommarprat:

– I mitt Sommar ska jag berätta om hur tävlingsdjävulen i mig har skapat brinnande drivkraft och mod att gå min egen väg, men också hur den satt krokben för mig. 

Klicka på länken om du vill lyssna på avsnittet (tillgängligt från 14 juli) och här hittar du hela listan på sommarvärdar 2022. 

Foto: Sara Hector under världscupen i Kronplatz i januari där hon tog en av tre vinster under säsongen. Bild av Patrick Steiner, Gepa Pictures/Bildbyrån

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info