Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Åkaren har vaknat efter olyckan i Åre

31 MAR 2022 17:00
Den åkare som kraschade under herrarnas super G under alpina SM i Åre har vaknat och tillståndet är fortsatt stabilt. Rehabilitering fortsätter enligt plan.
  • Skapad: 31 MAR 2022 17:00

Under herrarnas SM-super G i Åre, onsdag 23 mars, kraschade en av åkarna och fördes till sjukhus. Olyckan inträffade i passagen Galgbacken och åkaren slog i huvudet i underlaget vid landningen. Åkaren fick vård på plats av skidpatrull och senare av ambulanspersonal innan han sövdes och transporterades med helikopter till Trondheims universitetssjukhus.

Under de första dagarna efter olyckan var han fortsatt nedsövd. Att söva en person som varit med om en huvudskada är en vanlig åtgärd för att kroppen och huvudet ska få vila.

– Han har varit sövd då det är ett vanligt omhändertagande vid trauma mot huvudet, sa Tommy Eliasson Winter, alpin chef på Svenska Skidförbundet, tidigare. 

Under fredagen kom besked om att han har vaknat. Efter helgen kom ytterligare positiva besked om att åkaren fortsatt varit vaken och att tillståndet är stabilt. Inga ytterligare komplikationer har uppstått och rehabilitering fortsätter framöver enligt plan. 

– Vi vet att sådana här saker tar tid och att det är viktigt att ha tålamod och att försöka understödja åkaren med familj så mycket som möjligt i det här läget, säger Tommy Eliasson Winter.

Svenska Skidförbundet har fortsatt kontinuerlig kontakt med familjen, den berörda klubben och åkarens skola. 

Svenska Skidförbundet kan inte ge några ytterligare kommentarer angående medicinsk status.

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info