Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Åkare skadad i herrarnas SM-super G

25 MAR 2022 17:22
Under herrarnas SM-super G i Åre på onsdagen kraschade en av åkarna och skadades allvarligt. Han sövdes och fördes med helikopter till Trondheims universitetssjukhus.
  • Skapad: 25 MAR 2022 17:22

Under herrarnas SM-super G i Åre på onsdagsförmiddagen kraschade en av åkarna i passagen Galgbacken och slog i huvudet i landningen. Han togs först om hand på plats av skidpatrull som sedan lämnade över till ambulanspersonal. 

Åkaren fördes med pulka ner till målområdet och sövdes för att sedan flygas med helikopter till Trondheims sjukhus. Tävlingsledningen valde att ställa in återstående del av tävlingen samt de super G-tävlingar som utgjorde en del av den alpina kombinationen för damer och herrar som skulle ha genomförts senare under dagen.

Åkaren är kvar på sjukhuset där även familjen befinner sig. Han har varit nedsövd sedan han ankom till Trondheim och läget är stabilt. Svenska Skidförbundet har kontinuerlig kontakt med familjen på plats.

Vi har löpande kontakt med åkarens föräldrar. Han har varit sövd då det är ett vanligt omhändertagande vid trauma mot huvudet, säger Tommy Eliasson Winter, alpin chef på Svenska Skidförbundet. 

Svenska Skidförbundet har också kontinuerlig kontakt med den berörda klubben och åkarens skola. När ytterligare information finns att delge kommer det att publiceras via skidor.com. 

Arrangören har beslutat att helgens storslalom- och slalomtävlingar kommer att genomföras som planerat vilket är ett beslut som stöttas av förbundet och tävlingsdeltagare. 

Svenska Skidförbundet kan inte ge några ytterligare kommentarer angående medicinsk status. 

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info