Hoppa till sidans innehåll
Foto: PATRICK STEINER

Andra raka för Hector - personbästa för Aronsson Elfman

25 JAN 2022 14:52
Mot en fond med vackert vinterväder och temperaturer runt nollan i italienska Kronplatz tog Sara Hector sin andra raka storslalomvinst den här säsongen. Och Hanna Aronsson Elfman tog personbästa i form av en 22a plats.
  • Skapad: 25 JAN 2022 14:52

Efter vinsten senast i Kranjska Gora fortsätter Sara Hector att visa att hon är i toppform. Innan dagens storslalom i Kronplatz hade Hector totalt sju pallplatser varav tre vinster i världscupen. Fyra av dem har hon samlat den här säsongen och redan i första åket visade hon att hon var i slag för fler.

Petra Vlhova var först ut i Kronplatz och satte en tid som blev svårslagen. Närmast henne i första åket var Sara Hector. Med en liten miss och ett i övrigt stabilt och aggressivt åk var svenskan bara 34 hundradelar efter Vlhova i mål och lade Mikaela Shiffrin, Marta Bassino och Maryna Gasienica-Daniel bakom sig i resultatlistan. 

Omkastningar i andra åket

Tessa Worley, åtta efter första åket, var stark i andra och tog en övertygande ledning. Jagande Federica Brignone hade 12 hundradelar att gå på mot Worley men klarade inte av fransyskan och det såg allt bättre ut för Worley ju fler som kom i mål. Polskan Gasienica-Daniel tog sig inte förbi och inte heller Bassino eller Shiffrin som hade flera missar i sitta andra åk.

Så var det dags för Hector. Hon utökade sin ledning från första åket till en början, tappade lite mot ledande Worley, ökade på den igen och trots en rejäl miss i slutet tog hon över ledningen från fransyskan med över en halv sekund i mål.

Snabbast - trots miss

Det var en strålande Hector som gick in i mål med en garanterad pallplats. Enda hotet mot vinsten var Petra Vlhova. Men slovakiskan tappade hela sitt försprång till första mellantiden och gick sedan jämnt med Hector men svenskan var snabbare i mål och slog Vlhova med 15 hundradelar. Det betydde svenskt i topp, före Vlhova och Worley.

– Jag var överraskad när jag gick i mål för jag trodde jag hade klantat till det. Det var galet att jag var så snabb i mål trots missen. säger Hector till FIS, som ändå menar att hon inte är omöjlig att slå den här säsongen.

Personbästa för Aronsson Elfman

Av fyra svenskar på startlistan tog sig också Kils Slks Hanna Aronsson Elfman vidare till andra åket. Aronsson Elfman, som hade en 26e plats som bäst i storslalom i världscupen, tog nytt personbästa i form av en 22a plats efter två stabila åk och åttonde snabbaste åktid i andra åket.

Estelle Alphand tog sig in bland de 30 snabbaste åkarna men kom dessvärre inte med till andra åket efter att norskan Thea Louise Stjernesund, med startnummer 39, gjort ett toppenåk och tagit sig in på plats 14 i mål. Därmed knuffade hon ut Alphand från topp 30.

Hilma Lövblom var 18 hundradelar efter Vlhova till första mellantiden och hade fint flyt i första delen av backen. Lövblom var på väg mot en möjlig fin placering men åkte ur i övre delen av backen. 


Resultat

1. Sara Hector
2. Petra Vlhova
3. Tessa Worley

22. Hanna Aronsson Elfman
33. Estelle Alphand
Hilma Lövblom, DNF

Fullständiga resultat hittar du här >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info