Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Åsarna Ski Academy drar igång - med alpint

11 JUL 2022 11:22
Åsarna Ski Academy startar äntligen upp igen med start hösten 2022. Det blir en träningsverksamhet för längd- och alpin skidåkning där rutinerade Thomas ”Thompa” Ericson går in som tränare på alpint. Anmälan är fortsatt öppen.
  • Skapad: 11 JUL 2022 11:22

För närmare tio år sedan genomfördes projektet Åsarna Ski Academy, då som en träningsmiljö för längdskidåkning. Verksamheten tvingades lägga ner efter projektslut då det saknades en stark huvudman som kunde driva och förvalta verksamheten vidare ur ett hållbart och långsiktigt perspektiv. Nu finns en ännu större efterfrågan och ett uppdämt behov av att återuppta verksamheten och det även inom den alpina idrotten.

Kombinera alpint med studier och jobb

Åsarna Ski Academy blir nu en träningsverksamhet för vidare satsning inom både alpint och längdskidåkning. Idrottaren får dra nytta av fördelarna med livet på en mindre ort och fokusera på personlig utveckling inom skidåkning. Verksamheten ger idrottaren rätt förutsättningar för att växa inom sporten och utmana sina gränser, tillsammans med kompetenta tränare och likasinnade träningskamrater.

Idrottaren kan själv välja att kombinera träning med studier eller jobb. Studier sker på den nivå som passar individen bäst; vuxenutbildning, högskola eller universitet. Ansökning och antagning sker enligt ordinarie process hos respektive utbildningsanordnare och Åsarna Ski Academy stöttar utifrån behov och efterfrågan. Jobb ordnas genom egna kontakter eller via traineeprogrammet där Åsarna Ski Academy hjälper till att matcha jobb vid sidan av satsningen.  

Anmälan är fortfarande öppen

Thomas ”Thompa” Ericson axlar rollen som alpintränare. Detta efter fyra år som sportchef och huvudtränare i Sollentuna SLK och över 30 års erfarenhet av tränaruppdrag på skidgymnasium och i landslag både i Sverige och utomlands. Thompa är FIS TD, en flitigt anlitad tävlingsledare och han har dessutom tidigare varit med och byggt upp en liknande verksamhet. 

Thomas Ericson.jpg
Thomas Ericsson har lång erfarenhet som tränare och att arbeta
med liknande projekt. Foto: Åsarna Ski Academy.

Ketty Engrund är projektledare för Åsarna Ski Academy:

– Anmälan är öppen och det finns möjlighet för fler att söka. Vi har plats för ett tiotal utövare i respektive idrott och ser gärna att fler tjejer söker. Vi vill, om möjligt, att grupperna fördelas så jämt som möjligt mellan damer och herrar. Antagningsprocessen är igång och samtal med sökande kommer att nu att påbörjas, säger Ketty Engrund.

Om du är intresserad av att kombinera alpin skidåkning med jobb eller studier kan du klicka på länken nedan:

Länk till anmälan >> 

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info