Hoppa till sidans innehåll

Axel Lindqvist svensk mästare i slalom

27 MAR 2022 17:13
Det blev en tuff fajt i toppen om SM-titeln och pallplatserna i herrarnas avslutande slalom. Axel Lindqvist tog hem guldet med en hundradels marginal före Adam Hofstedt och Melker Netinder stod för en kraftprestation.
  • Skapad: 27 MAR 2022 17:13

Söndagen inleddes med kraftigt snöfall och senare även en del regn och hård vind. Det innebar tuffa förhållanden för både arrangören Åre SLK och åkarna på den avslutande dagen av Alpina SM 2022 och det skulle visa sig bli en tajt kamp om SM-titeln. 

I herrarnas slalom tog regerande svenska mästaren i slalom Adam Hofstedt, Karlstads SLK, ledningen i första åket med en tid som gav honom 55 hundradelars ledning före William Jonsson och 71 före trean Axel Lindqvist från Sundsvall. Men andra åket skulle visa sig utslagsgivande och särskilt en åkare stod för en rejäl klättring. Melker Netinder, med startnummer 22, körde upp sig till en lovande elfteplats i första åket och i andra slog han till med den snabbaste tiden av alla. 

Med det tog han sig in på pallen och han petade ner William Jonsson till fjärde plats. Det slutade med brons för Uppsalaåkaren som därmed också tar sin första medalj i ett svenskt mästerskap. 

Lindqvist knep titeln - med en hundradel

Adam Hofstedt stod för ett stabilt andra åk, som var femte snabbaste, men fick se sig slagen med minsta möjliga marginal när Axel Lindqvist klämde sig förbi med en hundradel till godo. Därmed fick Lindqvist titulera sig som svensk mästare för första gången.

– Det känns helt fantastiskt måste jag säga. Jag var rätt besviken igår och kände att jag verkligen kunde ge mer och idag fick jag visa det så det var väldigt bra.

Axel Lindqvist har bland annat tagit sina första Europacuppoäng den här säsongen och varit med och tampats om topplaceringarna i Svenska Spel Alpine Elite Tour där han till slut blev femma, en placering bakom brorsan Gustaf. Men så långt är det ändå söndagens guldpeng som smäller högst. 

– Den kommer nog sitta fint hemma i Sundsvall bland pokalerna så det är riktigt kul. Det är nog min största så här långt.

Hur firar du det här?

– Torka sig först tror jag, sätta sig i bastun och får tillbaka värmen och sen ska jag väl hem till Sundsvall. Prinsesstårta som Lukas (Karlberg) sa igår låter riktigt gott.

I lagtävlingen var det också Sundsvall SLK som tog hem första pris när de var den enda klubben som fick ner ett helt lag om tre åkare. 

Resultat

Slalom herrar

27 mars 2022

1. Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK
2. Adam Hofstedt, Karlstads SLK
3. Melker Netinder, Uppsala SLK

Resultatlista >>

Lagtävling slalom herrar

27 mars 2022

1. Sundsvalls SLK

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info