Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Boström Müssener sjua i Zell am See

31 JAN 2022 16:07
I snöyra och med hårt motstånd i form av välmeriterade namn från världscupssammanhang blev Moa Boström Müssener bästa svenska i den första Europacupslalomen av två i österrikiska Zell am See.
  • Skapad: 31 JAN 2022 16:07

Zell am See bjuder upp till dubbla Europacupslalom under två dagar och i den första på måndagen hade det svenska laget tre av fyra åkare med sig upp på topp 30 efter första åket. I toppen i första återfanns en världscupmeriterad trio med schweiziskorna Aline Danioth och Elena Stoffel och österrikiskan Chiara Mair. Och det skulle visa sig bli en svår uppgift att knuffa ned dem därifrån i det ymniga snöfallet. 

Boström Müssener fjärde snabbast

Moa Boström Müssener har radat upp fina Europacupsresultat den här säsongen med bland annat en fjärdeplats från Valle Aurina i december. I Zell am See hade hon startnummer 14 och lade sig på just 14e plats i mål i första åket. Schweiziskan Melanie Meillard slutade 26a i första åket men presterade andra åkets snabbaste och lade sig i ledning. Och Boström Müssener var den första åkaren i andra åket som kunde ta över från Meillard när hon straffade schweiziskans tid med 80 hundradelar.

Svenskan var nära att snart tappa ledningen till österrikiskan Magdalena Egger som var en ynka hundradel efter Boström Müssener i mål men hade alltså marginalerna på sin sida. Efter en ganska lång sejour i ledning fick svenskan till slut lämna över den till italienskan Beatrice Sola men slutade på en fin sjundeplats efter att ha klättrat totalt sju placeringar. Hon hade fjärde snabbaste tid i andra åket och blev bästa svenska. 

Fin placering och poäng för Martelleur 

Liv Ceder, Sollentuna Slk, gick ut som åttonde åkare i startlistan med goda minnen från förra året när hon blev trea i just Zell am See. Den här säsongen har hon varit som bäst sexa i slalom och startade måndagens tävling med att lägga sig på tionde plats. Hon var därmed bästa svenska i första åket. Tyvärr slutade det andra åket med en uråkning men en ny chans ges alltså imorgon, tisdag. 

Även Hedda Martelleur tog sig tryggt vidare till andra åket efter att ha presterat 19e bästa tid i första. Det här var Martelleurs sjunde start i Europacupen där bästa resultatet hittills är en 17e plats från Meiringen-Hasliberg den 20 januari. På måndagen lade hon ytterligare en bra placering till meritlistan när hon slutade på 19e plats. 

Melanie Dahlberg, Landskrona Ski Club, som gjort bra ifrån sig i Svenska Spel Alpine Elite Tour på hemmaplan, gjorde också sitt bästa resultat hittills i Europacupen i Meiringen-Hasliberg när hon slutade på 26e plats. I måndagens tävling startade hon med 52 på nummerlappen och lade sig på 35e plats i första åket. Hon slutade på en ny fin 26e plats i totalen. 

Det var dock ingen som kunde göra något åt Anioth, Mair och Stoffel. Anioth var näst snabbast, bakom Meillard, i andra åket och vann, före Chiara Mair, som alltså klättrade en placering ,och Elena Stoffel som slutade trea. 

Resultat

1. Aline Danioth, Schweiz

2. Chiara Mair, Österrike +72

3. Elena Stoffel, Schweiz +1,16


Svenska placeringar

7. Moa Boström Müssener, Uppsala Slk

19. Hedda Martelleur, Uppsala, Slk

26. Melanie Dahlberg, Landskrona Ski Club

Liv Ceder, Sollentuna Slk, DNF åk 2

Se fullständiga resultat här >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info