Hoppa till sidans innehåll

Dubbelvinst för Wilma Marklund i Hassela

06 FEB 2022 12:09
Wilma Marklund visade återigen storform efter comebacken från knäskadan. På söndagen tog hon en övertygande seger - den andra på två dagar - och åker hem med totalt 20 000 kronor i prispengar.
  • Uppdaterad: 06 FEB 2022 12:09

Under lördagen var det en utmaning att behålla farten på den avslutande flacken. På söndagen hade fler kontroll på den saken och tidsavstånden blev betydligt kortare i första åket.

Wilma Marklund, Uhsk Umeå Sk, var för andra dagen i rad snabbast med 27 hundradelars marginal till tvåan från Täby Slk, Tindra Bergstrand, och 55 till Moa Landström från Västerås som låg trea efter första åket. 

Cornelia Öhlund, Åre Slk, var fyra inför andra åket och där var hon näst snabbast av alla. Med det straffade hon både Edvinssons och Bergstrands tider i andra åket och Öhlund tog ännu en pallplats efter en dubbelseger i Klövsjö och en andraplats i Sundsvall. Åreåkaren Sophie Nyberg låg femma efter första åket och klättrade även hon en placering till fjärde i andra åket.

Marklund tog storledning i andra

Men ingen kunde rå på Wilma Marklund. Gårdagsvinnaren tillika ledaren inför andra åket var återigen snabbast och det med råge. Hon gick in 1.61 före Öhlund och säkrade därmed den andra segern på lika många dagar. 

Att storslalom är favoritgrenen för Umeååkaren är kanske ingen högoddsare men det var inte självklart att helgen skulle bli en sådan succé. Särskilt med tanke på att gårdagen är första storslalomtävlingen sedan comebacken från en menisk- och korsbandsskada under försäsongen. 

– Jag är faktiskt lite chockad själv men  jag försökte göra precis som jag gjorde igår. Jag förstod att det funkade, säger Marklund.

– Jag har haft en bra känsla hela helgen faktiskt. Sen fick jag startnummer 15 (idag) och tänkte att det kanske är lite mjukt, men det gick bra ändå.

Sammanlagt 20 000 kronor i prispengar

Med dagens seger samlar Marklund ytterligare 100 poäng att ta med sig i totalcupen i Svenska Spel Alpine Elite Tour, där hon inför söndagens tävling låg på tionde plats. Och med dubbla vinster har hon också samlat ihop sammanlagt 20 000 kronor i prispengar från Svenska Spels Hejapris som delas jämnt med klubben Uhsk Umeå Sk. Vad de 10 000 kronorna som hon själv tagit hem till sin satsning ska gå till är dock inte helt klart.

– Jag har inte hunnit fundera på det. Jag tänkte att det är min comeback så jag hade väl inga större förväntningar på att kamma hem pengar men vi får se vad det blir av det.

Med andraplatsen på söndagen behåller Cornelia Öhlund ledningen i totalcupen. Trean Matilda Edvinsson låg sexa inför söndagens tävling och klättrar även hon i totalen.

Filippa Sveningsson från Hestra Ssk låg åtta efter första åket och åkte upp sig till sjätte plats vilket också innebär att hon tog den sista prisplatsen.

Till kommande helg flyttar Svenska Spel Alpine Elite Tour till Åre och då är det farttävlingar på programmet. 

Resultat 

  1. Wilma Marklund, Uhsk Umeå Sk 2.13.36
  2. Cornelia Öhlund, Åre Slk +1.61
  3. Matilda Edvinsson, Kiruna BK +2.07
  4. Sophie Nyberg, Åre Slk +2.13
  5. Tindra Bergstrand, Täby Slk +2.36
  6. Filippa Sveningsson, Hestra Ssk 2.67

Här hittar du hela resultatlistan från damernas storslalom i Hassela, 6 februari >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info