Hoppa till sidans innehåll

Dubbla SM-titlar för Lisa Nyberg

26 MAR 2022 18:21
Lisa Nyberg trivs i Årebackarna och tog på lördagen sin andra SM-titel, denna gång i storslalom. Det blev också trippelt Åre SLK i topp när Estelle Alphand och Cornelia Öhlund slutade tvåa och trea.
  • Skapad: 26 MAR 2022 18:21

Starten av damernas första storslalomåk i alpina SM senarelades på grund av hård vind men kunde köras igång efter 45 minuters väntan. I första åket tog hemmaåkaren Lisa Nyberg en övertygande ledning när hon som andra åkare ut gick in på en svårslagen tid. 

Åreåkaren hade 67 hundradelars marginal till tvåan, klubbkompisen Cornelia Öhlund, och över sekunden till trean Estelle Alphand. Det var ingen som kunde hota Nyberg i toppen och inför andra var det trippelt Åre SLK i topp. 

Nyberg dubbel SM-vinnare

Nyberg har radat upp topp fem-resultat i Europacupen och säkrat sin första vinst den här säsongen, och gjorde fina resultat på Junior-VM i Kanada. På onsdagen tog hon dessutom hem super G-titeln i damernas SM-tävlingar som avgjordes på morgongen. Det gjorde hon före lillasyster Sophie Nyberg som slutade tvåa och Liza Backlund från Sundsvalls SLK på tredje plats. På lördagen tog hon sin andra SM-titel 2022, och därmed den andra SM-pallplatsen så långt i karriären. 

– Det känns väldigt bra, väldigt kul, säger Nyberg och fortsätter:

– Jag var lite nervös, jag var lite osäker på underlaget men jag fick bra banrapporter och min lillasyster rapporterade upp att det såg fint ut och att det bara var att köra. Så det var bra jobbat av Åre SLK (som arrangerar reds. anm.). 

Trippelt Åre SLK på pallen

Inför andra åket saltades banan för att binda ihop underlaget. Estelle Alphand satte ner det snabbaste åket där hon hade 46 hundradelar på Lisa Nyberg. Men avsprånget till Nyberg var för stort. Cornelia Öhlund tappade en placering men slutade på tredje plats. 

På söndagen avslutas Alpina SM 2022 med slalom för damer och herrar. 

Det blir spännande. Jag känner bara att jag får gå ut och göra mitt bästa. Jag har inte tränat så mycket slalom i år så jag tar det som det kommer. Men det blir kul, säger Lisa Nyberg. 

Åre SLK låg i topp även i lagtävlingen där arrangörsklubben tog hem både första- och andraplatsen före Sollentuna SLK.

Resultat

Damer super G 

Onsdag 23 mars 2022

1. Lisa Nyberg, Åre SLK
2. Sophie Nyberg, Åre SLK
3. Liza Backlund, Sundsvalls SLK

Resultatlista >>

Damer storslalom

Lördag 26 mars 2022

1. Lisa Nyberg, Åre SLK
2. Estelle Alphand, Åre SLK
3. Cornelia Öhlund, Åre SLK

Resultatlista >>

Damer storslalom lagtävling

Lördag 26 mars 2022

1. Åre SLK lag 1
2. Åre SLK lag 2
3. Sollentuna SLK

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info