Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Efter skadecomebacken: Marklund vinnare i Hassela

05 FEB 2022 12:54
Hassela bjöd på fina förhållanden när tredje etappen av Svenska Spel Alpine Elite Tour startade med damernas första storslalom där Wilma Marklund från Umeå gjorde comeback från skada och visade storform.
  • Skapad: 05 FEB 2022 12:54

Wilma Marklund, Uhsk Umeå Sk, kraschade olyckligt på försäsongsläger i Sölden i höstas och skadade både korsband och menisk. Men det hade ingen betydelse i lördagens tävling där hon tog en övertygande ledning med 1.78 före Kiruna BKs Matilda Edvinsson i första åket. 

– Det känns superbra, jag har inte ont alls och det har bara gått hur bra som helst, säger Marklund.

Hasselas backar är långa och böljande och åkarnas förmåga att hantera flackåkningen är avgörande. Det löste Marklund på ett utmärkt sätt. Efter sig lade hon också Åreåkarna Sophie Nyberg och Cornelia Öhlund som gick in på tredje och fjärde plats i första åket.

Marklund säkrade segern - Öhlund snabbast av alla i andra

Det var också de fyra åkarna var som kämpade om pallplatserna i andra åket. Förstaårsjunioren Öhlund var snabbast i andra åket, före Edvinsson och Marklund och det gav henne en tredjeplats, före Nyberg som alltså tappade en placering till andra åket och slutade fyra. 

Matilda Edvinsson gjorde en bra insats i andra åket, där banan var något rakare och snabbare än i första, men Marklund var snabbare. Umeååkaren tog hem vinsten och därmed 10 000 kronor i form av Svenska Spels Hejapris. Pengarna delar hon med hemmaklubben där de ska användas till att utveckla barn- och ungdomsverksamheten.

  Jag är superglad att en del av pengarna faktiskt går till klubben. Jag har ju mitt hjärta där och jag älskar Uhsk, säger en glad Marklund, som menar att klubben har spelat stor roll i hennes alpina karriär.

– Det har den absolut gjort. Hela min barndom, jag kommer ihåg klubbträningarna, det var det roligaste jag visste.

Skönt att vara tillbaka i Svenska Spel Alpine Elite Tour

Även om hon missat en del av säsongen på grund av skadan och därmed inte varit med på tidigare etapper i Svenska Spel Alpine Elite Tour, känns det bra att vara tillbaka. 

– Jag har varit med tidigare år. Det är min första tävling den här säsongen men jag tycker det är så roligt.

Alla åkare som placerat sig på plats ett till sex får pris i Svenska Spel Alpine Elite Tour i form av prispengar och sakpriser. Sophie Nyberg blev alltså fyra efter att Öhlund gjort andra åkets snabbaste tid. Malva Helm, Göteborgs Slk, låg femma efter första åket och försvarade den placeringen även i andra. Linne Bergman, Luleå AK, var sjua efter första men klättrade en placering och gick in på sjätte plats.

Resultat

  1. Wilma Marklund, Uhsk Umeå Sk
  2. Matilda Edvinsson, Kiruna Bk
  3. Cornelia Öhlund, Åre Slk
  4. Sophie Nyberg, Åre Slk
  5. Malva Helm, Göteborgs Slk
  6. Linnea Bergman, Luleå AK

Här hittar du hela resultatlistan från damernas storslalom i Hassela >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info