Hoppa till sidans innehåll

Efter toppsäsongen - Hector tvåa i storslalomcupen

20 MAR 2022 13:24
Sara Hector var i ledning i storslalomcupen inför sista och avgörande tävlingen men det var små marginaler ner till Tessa Worley och Mikaela Shiffrin och det slutade med omkastningar. Worley gick om och tog hem cupen med Hector på andra plats.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2022 13:24

Inför världscuptävlingarna i Åre förra helgen hade Sara Hector chansen att säkra vinsten i storslalomcupen. Men oturen var framme och svenskan körde ur i andra åket med en lättare knäskada som konsekvens. Samtidigt slutade tvåan i totalcupen Tessa Worley fyra och plockade in på svenskan. Det gjorde också Mikaela Shiffrin. Inför världscupfinalen i Méribel hade Worley endast fem poäng upp till Hector och Shiffrin 51.

I avgörandet på söndagen lade Mikaela Shiffrin ner ett första åk som gav henne en trygg ledning. Samtidigt tappade både Worley och Hector placeringar. Worley slutade på åttonde plats, 1.60 efter amerikanskan och Hector på 13e plats med 2.10 upp till Shiffrin.

– Jag kände att jag hade galet mycket plats här nere och det är inget bra tecken, jag åkte alldeles för runt. Jag var lite försiktigt, skulle ha klivit på lite hårdare och jagat lite mer. Tydligen gick tiden galet snabbt, så det var trist, säger Hector till Viaplay.

Shiffrin favorit inför andra

Med den ställningen i första åket låg marginalerna för att vinna både tävlingen och storslalomcupen på Shiffrins sida. Hon var också dominant tidsmässigt. Det skiljde över åtta tiondelar från amerikanskan ner till tvåan Federica Brignone och trean Ragnhild Mowinckel.

I andra åket var förutsättningarna för cupen att Hector inte fick bli sämre än fyra och Worley fick inte sluta på en bättre placering än svenskan för att Hector skulle vinna. Hector gick ut med full satsning och hon plockade först tid mot då ledande Katharina Truppe men i mål var Hector nio hundradelar efter österrikiskan.

Tessa Worley tog chansen och utökade tiden hon hade till godo från första åket vilket gav henne en slutlig fjärdeplats i tävlingen. Det innebar att hon slutade före Hector som lade sig på 14e plats och Worley gick därmed förbi svenskan även i totalcupen.

Shiffrin missade i andra - Worley tog cupen

Med sin ledning från första åket var Shiffrin tippad som vinnare i både tävling och cup men amerikanskan tappade massor av tid i andra. Hon gick in på sjunde plats och missade därmed både vinst och avancemang i cupen där hon behåller sin tredjeplats bakom Hector och Worley. Istället var det Federica Brignone som tog hem vinsten i Méribel före landsmaninnan Marta Bassino och Petra Vlhova. Tessa Worley fick lyfta glaskulan i Méribel inför en stor hemmapublik efter att ha tagit hem cupen med Hector som tvåa. 

– Jag försökte verkligen allt jag hade. När man kommer i en sån här situation, det klart man vill ju vinna. Men det är galet duktiga tjejer jag tävlar mot och jag unnar verkligen Tessa. Hon har åkt så bra den här säsongen så hon är verkligen en värdig vinnare, säger Sara Hector till Viaplay efteråt.

Hon kan också se tillbaka på en toppsäsong där hon tagit sju pallplatser varav fyra vinster och OS-guld.

– Jag är så stolt över säsongen jag haft. Det är som en saga, men det klart jag verkligen ville vinna idag. Men tvåa är också väldigt bra.

Resultat

1. Federica Brignone, Italien
2. Marta Bassino, Italien
3. Petra Vlhova, Slovakien

14. Sara Hector

Resultatlista >>

Resultat storslalomcupen 2022

1. Tessa Worley, Frankrike
2. Sara Hector
3. Mikaela Shiffrin, USA

Resultatlista >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info