Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Elsa Fermbäck uttagen till OS

11 JAN 2022 10:00
Elsa Fermbäck, Vemdalens Alpina, åker till OS. Under tisdagen kom beskedet från Svenska Olympiska Kommittén om att Fermbäck är uttagen till svenska OS-truppen 2022.
  • Skapad: 11 JAN 2022 10:00

23-åriga Elsa Fermbäck, Vemdalens IF, fick ett genombrott för den större publiken när hon i VM-debuten i Cortina slutade på 16e plats i slalom. De senaste två säsongerna har hon presterat toppresultat i Europacupen där hon efter tre pallplatser varav en vinst nu leder slalomcupen.
Nu får hon också chansen att tävla i OS 2022 och sällar sig till lagkamraterna Anna Swenn-Larsson, Sara Hector, Hanna Aronsson Elfman, Kristoffer Jakobsen och Mattias Rönngren. Trots de fina resultaten menar Fermbäck att beskedet kom lite som en överraskning då hon efter att ha testat positivt för covid-19 fått avstå ett antal tävlingar. 
– Det känns jättekul, verkligen. Jag tänkte att det var kört när jag missade tre race, så det kändes väldigt tungt faktiskt. Det var de tre chanserna man hade att bevisa att man har det som krävs och så fick jag inte de chanserna så jag tänkte det var kört. Så det var riktigt skönt (att få beskedet), säger Fermbäck som just nu är hemma i Vemdalen.

Hade du anat att du kunde få en plats ändå eller kom det som en överraskning?

– Det var både och. Jag har känt att jag haft bra åkning och med resultatet i Lienz kände jag att det fanns en möjlighet, men det blev som sagt svårt när man inte fick åka de andra tävlingarna. 

Den 29 december slutade Fermbäck på 21a plats i världscupslalomen i Lienz. Personbästa i världscupen kom dock på hemmaplan i Åre förra året där hon slutade på en imponerande 14e plats. På OS är det slalom som gäller och hon hoppas kunna prestera.

– Det känns verkligen kul och jag vill verkligen satsa nu när jag har chansen att göra det utan att ha så mycket press. Jag har inte ställt så höga krav på mig själv men jag tror jag kan göra ett bra resultat.

Här hittar du hela svenska truppen som åker till OS 2022 >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info