Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Fina förhållanden i Lilla Världscupen på Lidingö

24 JAN 2022 16:30
I lördags gick Stockholms premiär av Lilla Världscupen av stapeln för åldersklasserna dam och herr 11-12 år på Lidingö. Totalt 160 åkare gjorde upp i storslalomkvalet med bra resultat och fina prestationer från alla.
  • Skapad: 24 JAN 2022 16:30

Efter en regntung vecka med plusgrader och massa ”socker” i Lidingös hemmabacke fick vi vädergudarna med oss. Under fredagen innan tävlingsdagen hade minusgraderna sett till att backen fryst ihop och underlaget blev bättre än vi kunnat drömma om.

Tävlingen avgjordes i två åk för både herrar och damer på ett perfekt, hårt och fint underlag som gav fullständigt rättvisa förhållanden. De ”isigaste” partierna blev lagom utmanande för såväl erfarna tävlingsåkare som för de som gav sig ut i sin allra första storslalomtävling. 

I herrklassen segrade Noel Ytterstrand från Huddinge, åtföljd av Nils Rönnlund och Hugo Nilsson, båda Lidingö. På damsidan knep hemmaåkaren Amanda Pettersson Årdal första-platsen, tätt följd av Dafne Hamrén från Sollentuna och hemmaåkaren Signe Skau på tredje plats.  

Samtliga resultat hittar du i Tävlingskalendern >>

Glada pristagare i Lilla Världscupen. Foto: Lidingö Slalomklubb

Tack från tävlingsarrangören

Lidingö Slalom riktar ett stort tack till alla gästande klubbar vars åkare visade fina åkprestationer och glatt humör som bidrog till en riktigt lyckad tävling! 

Tävlingsorganisationen med alla funktionärer visade upp ett förstklassigt ’team work’. Tack till alla föräldrar, syskon och tränare som ställde upp när karantänsreglerna gjorde att många var tvungna att stanna hemma. Tack också till alla Stockholmstränare och lagledare som tar så väl hand om åkarna! 

Tack även till närvarande föräldrar och övrig ”publik” som alla respekterade råd och riktlinjer och som hjälptes åt att hålla avstånd och behålla ordning kring tävlingsområdet och i klubb-zon genom hela dagen!

Till sist, men absolut inte minst, tackar vi, jublar och bockar för alla grymma U12-åkare.

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info