Hoppa till sidans innehåll

Finsk seger igen - hemmaåkaren Gustaf Lindqvist tvåa i Sundsvall

09 JAN 2022 16:48
Svenska Spel Alpine Elite Tour avslutades med ytterligare en finsk herrseger i Sundsvall. Hemmaåkaren Gustaf Lindqvist klev näst högst upp på pallen och fick som bäste svensk ta hem 10 000 kronor i Hejapris.
  • Skapad: 09 JAN 2022 16:48

Lördagens tvåa och tillika bäst placerade svensk, Lukas Karlberg från Mälaröarnas Alpina Skidklubb, hade siktet på förstaplatsen på söndagen. Och han tog ledningen i första åket där han lade 24 hundradelar mellan sig och Erik Saravuo, Finland och 27 till trean Fredrik Möller, från Norge. 

Hemmaåkaren Gustaf Lindqvist hade målet inför helgen att kliva upp på pallen under helgen och var fyra, bara 33 hundradelar efter Karlberg, i första åket. Och han trivdes med att vara på hemmaplan i Sundsvall. 

– Det är skönt att köra hemma, äta sin egen mat och ligga här och träna. Det är perfekt tycker jag.

I andra åket blev det en del omkastningar i täten och det blev återigen en finsk åkare som tog hem segern, men det var en tajt kamp. I slutändan var Erik Saravuo, som var trea i lördagens tävling, bara nio hundradelar före Gustaf Lindqvist som blev tvåa. Och elva före Lukas Karlberg som i slutändan delade tredjeplatsen med Fredrik Möller. För Lindqvist fanns det bara en växel ut i andra åket. 

– Jag hade ungefär lika scenario som igår så det var bara att gasa, säger Gustaf Lindqvist.

Med sin andraplats nådde Lindqvist alltså helgens målsättning och blev dessutom bäste svensk i tävlingen. Därmed tar han hem segern för dagen i cupen och 10 000 kronor i form av Svenska Spels Hejapris som delas med hemmaklubben Sundsvalls Slk, tillika arrangör av helgens tävlingar. Det är något han gärna gör. 

– Det är en sjukt bra klubb och ett sjukt bra arrangemang idag, som alltid. Och att ha fått träna här från barndomen, det är guld värt. 

Gårdagsvinnaren Eduard Hallberg slutade femma före sexan Alfred Olsson, Vemdalens IF, som därmed blev tredje bäste svensk för dagen. 

Här hittar du resultaten från herrarnas slalom i Sundsvall >>

Här hittar du ställningen i cupen i Svenska Spel Alpine Elite Tour >>

Erik Saravuo, Finland, vann den sista av två slalomtävlingar på lika många dagar i Svenska Spel Alpine Elite Tour i Sundsvall. Foto: Ski Team Sweden Alpine

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info