Hoppa till sidans innehåll

Finsk vinst i Sundsvall: Lukas Karlberg tvåa - delar 10 000 kronor med klubben

08 JAN 2022 17:41
Det var en bra finsk dag med dubbla pallplatser i den första av två slalomtävlingar på lika många dagar i Svenska Spel Alpine Elite Tour. På pallen hamnade också Lukas Karlberg som tar hem Svenska Spels Hejapris om 10 000 kronor.
  • Uppdaterad: 08 JAN 2022 17:41

I herrarnas första slalomtävling i Svenska Spel Alpine Elite Tour var det Finlands Eduard Hallberg som var i ledning inför andra åket. Och även om han var jagad skulle den prestationen hålla hela vägen in i sammanställningen. Lukas Karlberg från Mälaröarnas Alpina SK och hemmaåkaren Lucas Kongsholm lade sig 10 respektive 28 hundradelar bakom Hallberg i första åket. 

Det var upplagt för omkastningar i toppen till andra åket när det var under sekunden till åttonde åkare, cupledaren Johan Silfält från Valfjällets Slk. Oskar Gillberg, från Täby Slk, som inför helgens tävlingar delade ledningen med Silfält i totalcupen, lade sig på fjärde plats i första åket, före Sundsvallsåkaren Gustaf Lindqvist. 

I andra åket var det Lukas Karlberg som drog längsta strået av de svenska herrarna. Hallberg höll undan med den näst snabbaste tiden i andra åket och fick ställa sig högst upp på pallen. Karlberg gick dock in som tvåa, bara 23 hundradelar efter.

– Det var lite rock n’roll (i andra åket) men det är kul när det är lite varierat. Första åket var det ganska långsamt tempo och segt nere på platten och andra åket blir det lite mer rock n’roll men man ska ju kunna åka allt, säger Karlberg. 

Får 10 000 kronor att dela med klubben

Som bäste svensk får han också ta emot Svenska Spels Hejapris. Det innebär ett tillskott på 10 000 kronor som delas mellan åkaren och hemmaklubben, i detta fall Mälaröarnas Alpina Skidklubb. Pengarna som delas ut till klubben ska användas till utveckling av klubbens barn- och ungdomsverksamhet. Att dela pengarna känns bra, menar Lukas Karlberg. 

- Ja vilken grej! Det är klubben som har lagt grunden. Det är där jag tränat hela min barndom och fortsatt att bli inspirerad att åka skidor. Så de har betytt supermycket. 

Erik Saravuo, Finland, med startnummer 17, låg sexa inför andra åket och tog chansen att bättra på resultaten. Han slutade på tredje plats, dryga halvsekunden efter Karlberg. Cupledarna Gillberg och Silfält slutade på 12e respektive 17e plats. Under söndagen väntar ännu en slalomtävling där det finns chansen att bättra på poängen i totalcupen.

– Imorgon gäller det att dra på lite mer, det är ju fortfarande en kille i vägen, säger Lukas Karlberg.

Eduard Hallberg, Finland, fick ställa sig högst upp på pallen i Svenska Spel Alpine Elite Tour i Sundsvall. Foto: Ski Team Sweden Alpine

Topp 10

1. Eduard Hallberg, Finland
2. Lukas Karlberg, Mälaröarnas Alpina Skidklubb
3. Erik Saravuo, Finland
4. Lucas Kongsholm, Sundsvalls Slk
5. Tobias Hedström, Duveds IF
6. Wilhelm Vänje, Saltsjöbadens Slk
7. Fredrik Möller, Norge
8. David Törnqvist, IFK Borlänge
9. Jörgen Slettaloekken, Norge
10. Tinius Aagesen, Norge

Resultat från Svenska Spel Alpine Elite Tour i Sundsvall >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info