Hoppa till sidans innehåll

Följ Svenska Spel Alpine Elite Tour live!

07 JAN 2022 11:04
8-9 januari avgörs etapp två av Svenska Spel Alpine Elite Tour - Sveriges högsta cup inom alpin skidåkning i Sundsvall. Och du kan hänga med - live - oavsett var du befinner dig!
  • Skapad: 07 JAN 2022 11:04

Svenska Spel Alpine Elite Tour, AET, är Sveriges högsta cup inom alpin skidåkning - en elitserie för alpina skidåkare från hela landet. Svenska Skidförbundet livesänder alla tävlingar från Svenska Spel Alpine Elite Tour i samarbete med DVD Productions och Staylive och du kan följa sändningarna från Sundsvall via tv.skidor.com.

Cupen avgörs under sju tillfällen på sju olika platser. Först ut var Klövsjö i december med två gånger storslalom. Där tog Cornelia Öhlund, Åre SLK, dubbla segrar och leder därmed cupen på damsidan när det vankas slalom under två dagar i Sundsvall.

– Jag ska försöka fortsätta på samma sätt och köra så bra som jag kan. Jag hoppas att resultaten blir desamma men mitt mål är att få till åkningen så bra som möjligt. Och så hoppas jag att jag kan fortsätta leda i cupen, säger Öhlund.

Hon jagas närmast av klubbkompisen Sophie Nyberg och Sundsvalls SLKs Liza Backlund. 

På herrsidan är det tajt i toppen där Johan Silfält, Valfjällets SLK, och Oskar Gillberg, Täby SLK, ligger i delad ledning på 160 poäng. David Törnqvist från IFK Borlänge, fjolårets totalsegrare av cupen, jagar bakifrån på 145 poäng. 

En som satsar på pallen i helgen är hemmaåkaren Gustaf Lindqvist som inte var med i Klövsjö då han var på tävling i Kanada. För honom, och många andra, är Svenska Spel Alpine Elite Tour en chans att sparras mot de bästa. 

– Det är mycket som är bra med AET. Det är den stora cupen i Sverige som lockar de bästa åkarna. Och jag tycker det är bra arrangemang från alla klubbar. Det finns många fördelar.

Här hittar du samtliga sändningar från Svenska Spel Alpine Elite Tour >> 

Foto: Lucas Kongsholm, Sundsvalls SLK, under Svenska Spel Alpine Elite Tour i Klövsjö i december. Fotograf: Erik Segerström, Ski Team Sweden Alpine. 

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info