Hoppa till sidans innehåll

Hampus Jonsson ny tränare på Alpin Elit i Tärnaby

16 AUG 2022 07:30
Hampus Jonsson går in som ny tränare och kursansvarig vid Svenska Skidförbundets postgymnasiala elitverksamhet Alpin Elit i Tärnaby. – Oavsett nivå ska åkaren känna att man är i en trygg miljö, säger han.
  • Skapad: 16 AUG 2022 07:30

Alpin Elit är en av tre utbildningar som bedrivs på Tärnaby Skidhem. Det är en postgymnasial utbildning där åkare kombinerar studier och elitsatsning kopplat till folkhögskolan. 

Hampus har tidigare arbetat som tränare vid Gällivare Skidgymnasium & Tärnaby Alpina Gymnasium och ser fram emot att fortsätta utveckla Alpin Elit i Tärnaby. 

Vi har en bred grupp till säsongen 2022/23. Målsättningen är att skapa ett starkt lag där alla pushar och stärker varandra i både motgång och framgång. Oavsett nivå ska åkaren känna att man är i en trygg miljö med fantastiska träningsmöjligheter, säger Hampus Jonsson.

Vid sin sida kommer Jonsson att ha före detta Storklintenåkaren Peter Riddarström som också han går in som ny tränare i gruppen.

– Förhoppningen är vi ska bli en arbetsgrupp som tillsammans med de övriga utbildningarna arbetar för att alla elever vid Tärnaby Skidhem ska få de bästa förutsättningarna att bedriva sin idrottssatsning, säger Jonsson. 

Utöver den postgymnasiala utbildningen Alpin elit bedrivs en alpin allmän utbildning för elever mellan 16 och 20 år och en postgymnasial tränarutbildning inom alpint i Tärnaby. 

Mer om postgymnasial elitverksamhet 

Åkare som vill kombinera studier på högskole- och universitetsnivå med alpin elitsatsning har möjlighet att göra det via Svenska Skidförbundets så kallade postgymnasiala elitverksamheter. Dit hör Tärnaby alpin elit, Team Bauhaus och Alpina universitetslaget som är kopplat mot GiH (Gymnastik- och idrottshögskolan) och KTH (Kungliga tekniska högskolan).

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info