Hoppa till sidans innehåll
Foto: GINTARE KARPAVICI

Hector trea i Lenzerheide - försvarar cupledningen

06 MAR 2022 15:05
Solen sken över schweiziska Lenzerheide när Sara Hector tog sin sjätte raka pallplats på söndagen. Därmed försvarar hon ledningen i storslalomcupen tills vidare.
  • Skapad: 06 MAR 2022 15:05

Sara Hector ledde grencupen inför söndagens storslalom i Lenzerheide, närmast jagad av Tessa Worley och Mikaela Shiffrin, och åkte som tippad favorit. Hon tog ledningen i första åket och satte ner ett stabilt andra åk.

Lenzerheide bjöd på en utmaning och det var många som kämpade i den inledande branten. Petra Vlhova, som inför tävlingen låg fyra i storslalomcupen, var en av dem. Det slutade med uråkning för slovakiskan som även fick sällskap av Marta Bassino, femma i cupen, som också körde ur tidigt. De var långtifrån ensamma om det.

Mikaela Shiffrin, som var först ut av alla i första åket, satte däremot ner ett säkert och stabilt åk. Fransyskan Tessa Worley var nära att hota amerikanskan men gick in fem hundradelar bakom Shiffrin i mål.

Hector i ledning efter första

Hector hade inga större problem med branten och hade gröna skyltar hela vägen ner i mål. Svenskan tappade lite på slutet mot Shiffrin men tog över ledningen från amerikanskan med elva hundradelar till godo. Tidsmässigt var det riktigt tajt när det skiljde ynka 16 hundradelar mellan Hector och trean Worley inför andra åket.

Federica Brignone var femma efter första åket men bjöd upp rejält när hon gick in i ledning i mål i andra med hela 95 hundradelar till godo. Italienskan satte ner den snabbaste tiden i andra åket och det skulle räcka hela vägen upp till pallen. Men Tessa Worley, med näst snabbaste åktiden i andra åket, tog över ledningen trots att hon tappade tid på italienskan mot slutet. 

Toppåk av Brignone och Worley

Mikaela Shiffrin, som hade chansen att ta sin 74e världscupseger, hade bara fem hundradelar att gå på mot Worley men tappade det försprånget. Det gick åt fel håll för amerikanskan som gick in på tredje plats, bakom Brignone och Worley. 

Ledande Hector hade i sin tur 16 hundradelar att gå på mot ledande Worley men även hon tappade mot fransyskan. Efter ett inte helt perfekt åk knep Hector ändå tredjeplatsen och knuffade ner Shiffrin till fjärde. Det blev den sjätte raka pallplatsen för Sara Hector och hon försvarar ledningen i storslalomcupen innan det är dags för tävlingarna i Åre kommande helg.

Alphand med till andra åket

Estelle Alphand tog sig in på topp 30 i första åket där hon gick in på 24e plats och slutade 25a. Hilma Lövblom hade ett tufft första åk som räckte till en 26e plats i mål men tidsavståndet var för stort och det blev inget andra åk för Täbyåkaren. Detsamma gällde Hanna Aronsson Elfman som missade andra åket med en ynka placering. Lövblom slutade på 33e plats. 

I andra åket hade Alphand några svårigheter i starten av andra åket och tappade mot slutet. Det slutade med en 27e plats för svenskan.

Se ställningen i storslalomcupen >>

Se resultatlistan >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info