Hoppa till sidans innehåll

Hilma Lövblom ansluter till OS-truppen

18 JAN 2022 14:01
Ytterligare en alpin åkare har tagits ut till OS-truppen: Hilma Lövblom från Täby Slk. – Jag hade inte riktigt räknat med det men det ska bli jättekul, säger Lövblom.
  • Skapad: 18 JAN 2022 14:01

På tisdagen kom beskedet att 21-åriga Hilma Lövblom blivit antagen till den alpina OS-truppen som framtidsnamn. Det personliga målet var egentligen att jobba mot OS 2026 men nu får Täbyåkaren alltså åka fyra år tidigare än planerat.

– Det känns helt fantastiskt. Jag hade inte riktigt räknat med det men det ska bli jättekul att åka dit och göra mitt bästa. Det är verkligen jättekul att få chansen att åka redan nu, säger Hilma Lövblom.

Sedan Europacupsdebuten i Funäsdalen i november 2017 har hon hunnit med 38 starter och tagit tre pallplatser där vinsten i storslalom i Berchtesgaden i februari förra året är en höjdpunkt. Förra säsongen blev Lövblom också trea i totalcupen.

Världscupsdebut förra säsongen

2021 innebar också världscupsdebut i österrikiska Semmering. Men där blev tävlingen inställd efter första åket så Lövblom fick sikta mot Kranjska Gora istället. Efter fyra världscupsframträdanden den här säsongen har hon också tagit sig in på topp 30 för första gången, i franska Courchevel.

– Det känns som att jag har hittat högre fart i år och framför allt att jag åker min åkning på världscupen också. Jag har hittat hur jag ska tänka. Det är så lätt att man gör något annat.

Hur var det att börja tävla i världscupen?

– Det är egentligen inte så stort skillnad (mot Europacupen) men det är ju världscup och kameror och grejer. Jag var otroligt nervös.

Tillbaka och redo för Kronplatz

Lövblom kommer med till OS på det så kallade utvecklingskriteriet. En stor del för de åkare som tas ut till OS som framtidsnamn är att delta, se och lära. 

– Mitt mål är att verkligen åka min åkning och få ut så mycket jag kan av mig själv för dagen.

Lövblom var en av de åkare i svenska laget som drabbades av covid-19 och har därmed varit frånvarande från tävlingsscenen ett tag. Men nu är hon frisk och på väg mot några dagars träning innan världscuptävlingen i Kronplatz 25 januari.

– Det känns jätteskönt att få några dagars träning och en tävling. Det är skönt att inte bara ställa sig på start på OS när man inte kört på en månad.

Alpina truppen till OS 2022

Sara Hector
Anna Swenn-Larsson
Hanna Aronsson-Elfman
Elsa Fermbäck
Hilma Lövblom
Mattias Rönngren
Kristoffer Jakobsen

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info