Hoppa till sidans innehåll
Foto: HARALD STEINER

Hörnblad nära poäng i Zauchensee

15 JAN 2022 13:00
Lisa Hörnblad var enda svenska på start i världscupstörtloppet i Zauchensee där Lara Gut-Behrami tog sin 12e störtloppseger.
  • Skapad: 15 JAN 2022 13:00

Starten i Zauchensee påminner om en speedskibana och är inget för den harige. Med en 70-procentig lutning är åkarna uppe i nära 120 kilometer i timmen innan branten övergår i en väl avvägd högersväng.

Det var Lara Gut-Behrami som bemästrade både branten och den rytmiska banan bäst. Hon var långt ifrån snabbast till första mellantiden men satte ihop ett bra åk där hon tog över ledningen från tyskan Kira Weidle med tio hundradelar till godo. 

Lisa Hörnblad gick ut med startnummer 32 och var enda svenska i startlistan. 25-åringen från Höga Kusten Alpin  höll en fin linje men trycktes ut i en av svängarna långt ner i banan och tappade tid. Hörnbland var inte nöjd i mål där hon gick in som 28a då hon säkerligen hade hoppats på mer.

Hörnblad tappade ytterligare några placeringar och slutade oturligt på plats 31 och missade världscuppoängen med ynka tio irriterande hundradelar. 

Damernas störtlopp i Zauchensee slutade med Lara Gut-Behramis 12e världscupseger i störtlopp och Weidles fjärde pallplats, och personbästa då hon tidigare varit som bäst tvåa. Hemmaåkaren Ramona Siebenhofer var den som höll den österrikiska fanan högst när hon slutade på tredje plats, 44 hundradelar efter Gut-Behrami. 

På söndagen fortsätter fartfesten i Zauchensee med super g.

Resultat, störtlopp damer, världscupen Zauchensee >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info