Hoppa till sidans innehåll

Junior-SM avgjort i Klövsjö

04 APR 2022 13:14
William Jonsson, Moa Boström Müssener, Albin Larsson och Lisa Nyberg kan nu titulera sig som 2022 års svenska Juniormästare efter att mästerskapet avgjordes i Klövsjö i helgen.
  • Uppdaterad: 04 APR 2022 13:14

Junior-SM 2022 anordnades i helgen av Sollentuna SLK i Klövsjö med slalom och storslalom på programmet. I damernas slalom på fredagen var Moa Boström Müssener tvåa ut i första åket och tog ledningen med 35 hundradelar före Emma Sahlin och 47 före trean Liv Ceder. I andra var Ceder snabbast av alla men marginalen räckte inte hela vägen upp. Istället gick Ceder in på andra plats bakom Boström Müssener, och före Hedda Martelleur som slutade på tredje plats efter en uppkörning i andra åket.

I herrarnas dito tog Klövsjöåkaren William Jonsson ledningen i första åket före Lucas Kongsholm och Anton Rösnäs. Med en halv sekund till godo och åttonde snabbaste tid i andra behöll Jonsson ledningen hela vägen in över mållinjen i andra åket och fick titulera sig Junior-SM-mästare 2022, före Albin Larsson, som var fyra i första åket, och Adam Palmér, som stod för en rejäl uppkörning. Örebroåkaren låg på 14e plats efter första åket men var snabbast i andra och belönades med en tredjeplats. 

Larsson och Nyberg storslalommästare

I storslalomen tog Albin Larsson ledningen med minsta möjliga marginal, en hundradel, före tvåan Adam Hofstedt i första åket. William Jonsson gick in på tredje plats och efter andra åket var ställningen i toppen statisk. Larsson hade snabbaste tiden även i andra, utökade avståndet något till Hofstedt och Jonsson, och tog hem juniormästartiteln före Hofstedt och Jonsson.

På damsidan visade Lisa Nyberg, som nybliven dubbel svensk mästare i storslalom och super G, återigen form när hon var snabbast i första åket och näst snabbast bakom Liza Backlund i andra. Totalt lade hon över sekunden mellan sig och tvåan Erika Pykalainen från Finland. Liza Backlund slutade på tredje plats och Liv Ceder på fjärde. 

På lördagen kördes också Steilhang Race 2022 i Svartåshanget, med 200 meters fallhöjd och 38 graders lutning, där Carl Jonsson och Anna Swenn Larsson slutade högst upp på pallen. Adam Palmér slutade tvåa och Axel Lindqvist trea bakom Jonsson. Susanne Jakobsen och Moa Boström Müssener gick in som tvåa och trea bakom Swenn Larsson. 

Resultat

JSM Slalom

Dam 

1. Moa Boström Müssener, Uppsala SLK
2. Liv Ceder, Sollentuna SLK
3. Hedda Martelleur, Uppsala SLK

Hela resultatlistan >>

Herr

1. William Jonsson, Klövsjö Alpina
2. Albin Larsson, Sälens IF
3. Adam Palmér, Örebro SLF

Hela resultatlistan >>

JSM Storslalom

Dam 

1. Lisa Nyberg, Åre SLK
2. Erika Pykalainen, FIN
3. Liza Backlund, Sundsvalls SLK
4. Liv Ceder, Sollentuna SLK

Hela resultatlistan >>

Herr

1. Albin Larsson, Sälens IF
2. Adam Hofstedt, Karlstads SLK
3. William Jonsson, Klövsjö Alpina

Hela resultatlistan >>

Steilhang Race 2022

Dam

1. Anna Swenn Larsson Rättviks SLK
2. Susanne Jakobsen Storklinten AK Skalp
3. Moa Boström Müssener Uppsala SLK

Hela resultatlistan >>

Herr

1. Carl Jonsson Klövsjö Alpina 
2. Adam Palmér Örebro SLF
3. Axel Lindqvist Sundsvalls SLK 

Hela resultatlistan >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info