Hoppa till sidans innehåll

Junior VM-brons till Moa Boström Müssener

09 MAR 2022 10:38
Junior VM i kanadensiska Panorama är inne på sina sista dagar och i damernas slalom på tisdagen slog Moa Boström Müssener med den första svenska medaljen i form av en bronspeng. Parallellt i herrarnas storslalom blev Fabian Ax Swartz bäste svensk.
  • Skapad: 09 MAR 2022 10:38

Lisa Nyberg har varit snubblande nära pallen med två fina fjärdeplatser i farttävlingarna i kanadensiska Panorama men den första svenska medaljen kom i damernas slalom när Moa Boström Müssener åkte upp sig till pallen i andra åket. 

Uppsalaåkaren hade startnummer tre i första åket och gick in på sjunde plats med 1.03 upp till ledande Zrinka Ljutic, Kroatien. I andra åket presterade svenskan fjärde bästa tid och var 63 hundradelar snabbare än tyskan Emma Aicher och 62 före Marie Lamure, Frankrike, som var tvåa och trea efter första. 

Boström Müssener säkrade bronset med fint andra åk

Ljutic presterade dock bra även i andra åket och behöll sin ledning hela vägen upp på pallen och till en guldmedalj. Aicher, som bara hade tre hundradelar upp till Ljutic i första, behöll också sin andraplats trots ett sämre andra åk. 

Men för Boström Müssener innebar uppkörningen alltså en tredjeplats och en bronspeng när hon knuffade ner Lamure till fjärde plats. Lisa Nyberg, Åre SLK, var tia efter första åket och slutade på en fin sjätteplats. Liv Ceder gick slutligen in på 23e plats.

Moaboströmmussener_jvmPanorama2022_brons.jpg

Moa Boström Müssener, Uppsala SLK, tog hem bronset i damernas slalom i kanadensiska Panorama. 

Swartz bäste svensk i herrarnas storslalom

I herrarnas storslalom som också kördes på tisdagen stod flera svenskar för fina uppkördningar. Fabian Ax Swartz, IFK Lidingö SLK, låg 27a efter första åket men hade tionde bästa tid i andra. Det räckte till en fin 17e plats. 

Sundsvalls SLKs Gustaf Lindqvist hade en bättre position efter första med en 21a plats, och körde upp sig till en slutgiltig 18e plats i andra. Lucas Ermeskog, Åre SLK, var 36a efter första åket men slutade på 27e plats, William Jonsson från Klövsjö Alpina slutade på 42a plats och Oskar Gillberg från Täby SLK på 47e plats.

På herrsidan blev det norskt i topp i form av Alexander Olsen Steen som vann före Filippo Della Vite, Italien och Lukas Passrugger, Österrike. 

I måndags kördes också lagparallelltävlingen där Sverige slutade på åttonde plats. Kanada tog hem guldet före Österrike och Schweiz. På onsdagen avslutas den 41a upplagan av alpina Junior VM med damernas storslalom och herrarnas slalom.

Resultat damernas slalom

1. Zrinka Ljutic, Kroatien
2. Emma Aicher, Tyskland
3. Moa Boström Müssener

6. Lisa Nyberg, Åre SLK
11. Liv Ceder, Sollentuna SLK

Se hela resultatlistan >>

Resultat herrarnas storslalom

1. Alexander Steen Olsen, Norge
2. Filippo Della Vite, Italien
3. Lukas Passrugger, Österrike

17. Fabian Ax Swartz, IFK Lidingö SLK
18. Gustaf Lindqvist, Sundsvalls SLK
27. Lucas Ermeskog, Åre SLK
42. William Jonsson, Klövsjö Alpina
47. Oskar Gillberg, Täby SLK


Se hela resultatlistan >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info