Hoppa till sidans innehåll

Kristoffer Jakobsen premiäråker första sommarskidbacken

05 SEP 2022 08:00
Skidsverige får ett spännande tillskott att avnjuta när SkiStar öppnar SummerSki i Stockholm Hammarbybacken. – Det känns som en jättekul grej som kan göra att skidåkningen fortsätter växa, säger Kristoffer Jakobsen som premiäråker 7 september .
  • Uppdaterad: 05 SEP 2022 08:00

Stockholm Hammarbybacken har belagts med 9000 kvadratmeter artificiellt gräs. Det är ett underlag som ger känslan av att åka på snö men består av en särskild, delvis återvunnen, plast som använts i många år i bland annat Storbritannien. 

Stockholm Hammarbybacken blir därmed den första skidbacken i Sverige som blir åkbar även under sommarhalvåret med samma alpina utrustning som används på vintern.

”Kul att få vara först ut”

Under öppningsdagen 7 september är det världscupåkaren Kristoffer Jakobsen som kör de första officiella svängarna i backen. Han är mitt uppe i säsongsförberedelserna men ser fram emot att testa något som för honom är helt nytt.

– Det känns som en jättekul grej som kan göra att skidåkningen fortsätter växa. Att kunna göra det i huvudstaden känns också jätteviktigt. Det ska bli spännande och kul att få vara först ut i backen också, säger Kristoffer Jakobsen.

För inte minst en av hans största konkurrenter i världscupen, Dave Ryding, har artificiellt gräs lagt grunden för en fantastisk alpin karriär.

– Jag har sett det på YouTube på sin höjd men aldrig varit i närheten av det tidigare så det ska bli spännande att testa. Men britterna har ju lyckats, som med Dave, så uppenbarligen går det att lägga en grund där. Det blir kul att testa hans hemmaplan, säger Jakobsen. 

Backen öppnar för allmänheten 7 september från 14.00. 

Läs också:

SkiStar Summerski >>

Stockholm Hammarbybacken >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info