Hoppa till sidans innehåll

Luthman bästa svenska i Orcieres-Merlette - igen

15 JAN 2022 14:18
Tre svenska åkare på topp 30: Orcieres-Merlette bjöd på vackert vinterväder och ännu en poängskörd för de svenska Europacupdamerna när det vankades storslalom på lördagen.
  • Skapad: 15 JAN 2022 14:18

”Det är glas från topp till botten” sa Jean-Louis Milelli, ordförande för arrangörsklubben, inför Europacupsejouren i franska Orcieres-Merlette. Och underlaget höll även på lördagen även om temperaturen stigit några grader.

Det vackra vintervädret höll också i sig när det vankades storslalom, efter dubbla störtlopp där Jonna Luthman fick med sig en 12e och en 17e plats. Åreåkaren var också bästa svenska i första åket på lördagen där hon lade sig på en femtonde plats. 

Luthman fick med sig klubbkompisen Lisa Nyberg och Sara Rask från Sollentuna Slk in på topp 30 där de lade sig på 25e respektive 26e plats. 20-åriga Hedda Martelleur från Uppsala stod för en fin insats när hon åkte upp sig 30 placeringar från startnummer 64. Och Susanne Jakobsen, Storklinten AK Skalp, med startnummer 51 och slutade på 42a plats i första åket. 

Martelleur slutade på 35e plats, nätt slagen av Susanne Jakobsen som tog en placering mot Martelleur. Rask hade fjärde snabbaste tid i andra åket och det gav henne en 23e plats i totalen. Nyberg hade också en snabb tid i andra åket där hon var femtonde snabbaste åkare vilket placerade henne på 25e plats. 

Luthman levererade ett stabilt andra åk men tappade ändå tid mot då ledande Vivien Insam, Italien, och gick in på fjärde plats. Hon blev i slutändan bästa svenska när hon slutade på 18e plats och plockade hem ett gäng fina Europacuppoäng. Luthman ligger för tillfället 22a I den totala Europacupen och som bäst på en sjunde plats i super g-cupen.

Världscupmeriterade tillika hemmaåkaren Coralie Frasse Sombet var snabbast av alla i båda åken och vann övertygande före Elisa Mörzinger, Österrike, och Vivianne Härri, Schweiz. 

Resultat, storslalom damer, Europacup Orcieres-Merlette 1850 >>

Ställning i Europacupen >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info