Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Luthman femma i Sarntal – tog personbästa i super g

04 FEB 2022 19:08
23-åriga Jonna Luthman från Åre Slk tog nytt personbästa i super g på fredagen. Och dubbel glädje blev det då klubbkompisen Lisa Nyberg tangerade sitt personbästa på torsdagen i italienska Sarntal.
  • Uppdaterad: 04 FEB 2022 19:08

Torsdagens super g-tävling, den första av två på lika många dagar i Sarntal, resulterade i en 16e plats för Åreåkaren Jonna Luthman i hårt motstånd mot bland andra vinnaren Franziska Gritsch, Österrike, som bland annat har två Världscupspallplatser på meritlistan. Även tvåan, Jasmina Suter (Schweiz) och trean Vanessa Nussbaumer har gjort fina resultat i Världscupssammanhang. 

Med sig på topp 30 på torsdagen hade Luthman också lag- och klubbkompisen Lisa Nyberg med startnummer 79. 19-åriga Nyberg har hunnit med 22 starter i Europacupen och har varit som bäst 15e (i Orcieres-Merlette i januari) i storslalom men som bäst 27a i super g. Och det resultatet tangerade Nyberg på torsdagen. 

Luthman femma efter Världscupmeriterad topp fyra

Luthman debuterade i Europacupen på hemmaplan i Funäsdalen 2018. Hon har hunnit med 44 starter och inför fredagens super g i italienska Sarntal hade hon två femteplatser som bästa resultat, men då i storslalom. I super g hade hon varit som bäst sexa. Hon tog chansen att förbättra det resultatet på fredagen.I fina förhållanden, med lite vind och hårt underlag och startnummer elva flyttade Luthman fram positionerna.

Hon gjorde femte bästa tid och slutade femma bakom topptrion Franziska Gritsch, före Christina Ager, Österrike, och Karoline Pichler, Italien, samt fyran Elisabeth Reisinger, Österrike. Nyberg startade återigen med nummer 79 men hade inte riktigt samma flyt på fredagen och slutade på 47e plats. 

De svenska Europacupherrarna befann sig samtidigt i österrikiska Reiteralm för två gånger storslalom men torsdagens tävlings ställdes in. Under fredagen blev Jesper Brändholm, Sälens IF, bäste svensk på 48e plats. Lucas Ermeskog och Gustaf Lindqvist kvalificerade sig tyvärr inte till andra åket och Tobias Windingstad hade otur i första åket och körde ur.

Resultat, damer super g, Sarntal torsdag 3 februari >>

Resultat, damer super g, Sarntal fredag 4 februari >>

Resultat, herrar storslalom, Reiteralm fredag 4 februari >> 

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info