Hoppa till sidans innehåll

Norsk seger i Svenska Spel Alpine Elite Tour - Öhlund tvåa

08 JAN 2022 12:59
Den första av fyra slalomtävlingar i Sundsvall i helgen började med norsk vinst och Åreåkaren Cornelia Öhlund tog ytterligare en pallplats i Svenska Spel Alpine Elite Tour.
  • Skapad: 08 JAN 2022 12:59

Sundsvalls Slk står värd för dubbla slalomtävlingar i den andra upplagan av Svenska Spel Alpine Elite Tour i helgen och damerna var först ut i Sundsvalls Slalombacke på lördagen. 

I första åket var Bianca Bakke Westhoff, Norge, först ut ur starthuset och presterade en tid som skulle ge henne ledningen genom hela första åket. Cornelia Öhlund, förstaårsjunior från Åre Slk, vann båda storslalomtävlingarna i första etappen av cupen i Klövsjö och visade verkligen att hon vill behålla ledningen i totalcupen. Hon gick ut som 15e åkare och lade sig tvåa, 25 hundradelar efter Westhoff i mål.  

Fjolårets totalvinnare av cupen, Susanne Jakobsen, från Storklinten AK Skalp gick in som trea i första åket och Tilde Kandell från Leksands Slk lade sig på fjärde plats, 97 hundradelar efter Westhoff. 

I andra åket blev det en del omkastningar i toppen. Melanie Dahlberg, sexa efter första åket, gjorde en bra tid i andra åket och slutade på fjärde plats, före Alva Wallin och Liza Backlund som båda klättrade ett par placeringar i resultatlistan. Tilde Kandell klättrade en placering och därmed även upp på pallen. Susanne Jakobsen tappade i andra åket och slutade på sjunde plats. 

Norskt i topp - Öhlunds tredje pallplats i cupen

Men på topp två var ställningen efter sammanräkningen densamma. Bianca Bakke Westhoff var snabbast även i andra åket och behöll en övertygande ledning in i mål där hon straffade Öhlund med 48 hundradelar. 

– Det kändes mycket bra. Det är jättefint att tävla i Sverige och backen hade så bra underlag. Jag har åkt här tidigare i påskföre och idag var det hårt och rättvist, säger Bianca Bakke Westhoff, som ser fram emot en ny slalomtävling under söndagen och sedan att åka Europacup.

Norskan Bianca Bakke Westhoff var snabbast i damernas slalom i Sundsvalls Slalombacke. Foto: Ski Team Sweden Alpine.

Cornelia Öhlund har med sin andraplats grepp om totalcupen i Svenska Spel Alpine Elite Tour.

– Det kändes bra, jag tyckte jag fick fram bra åkning, säger Cornelia Öhlund som också ska åka på sin första Europacup i nästa vecka.

Vad tar du med dig härifrån till Europacupen?

– Jag tar med mig att fortsätta åka bra, att kunna dra på, att åka så bra som möjligt egentligen. Det är det viktigaste.

Som högst placerade svenska åkare tar hon också emot Svenska Spels Hejapris värt 10 000 kronor. Priset delas mellan åkaren och åkarens hemmaklubb för utveckling av klubbens barn- och ungdomsverksamhet. I detta fall innebär det 5000 kronor som tillfaller Åre Slk. 

– De (klubben) har betytt jättemycket. De har hjälpt mig jättemycket med bra träningsförhållanden, bra backar och bra engagemang. 

Vad tycker du om Svenska Spel Alpine Elite Tour så här långt?

– Den är väldigt bra och det är roligt att det livesänds. Det är bra engagemang från klubbarna och alla gör sitt bästa. Alla de bästa tjejerna är här så det är jätteroligt att få köra mot de andra duktiga tjejerna, säger Cornelia Öhlund.

Resultat

1. Bianca Bakke Westhoff, Norge
2. Cornelia Öhlund, Åre Slk
3. Tilde Kandell, Leksands Slk
4. Melanie Dahlberg, Landskrona Ski Club
5. Alva Wallin, Uppsala Slk
6. Liza Backlund, Sundsvalls Slk
7. Susanne Jakobsen, Storklintens AK Skalp
8. Hanna Nathorst Larsson, Mälaröarnas Alpina
9. Anine Thoresen, Norge
10. Thea Emelie Benth Jellum, Norge

Här hittar du hela resultatlistan för damernas slalomtävling i Sundsvall >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info