Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Norskt i topp men 10 000 kronor till Isac Hedström

16 MAR 2022 14:43
Norrmannen Simen Selläg var snabbast i herrarnas storslalom i Kläppen men som tvåa och bäste svensk gick maximala cuppoäng till Isac Hedström, Duveds IF, som också tar hem 10 000 kronor i form av Svenska Spels Hejapris.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2022 14:43

Albin Larsson från Sälens IF tog tidigast möjliga ledning i herrarnas andra storslalom av två i Stöten när han gick ut först i det 136 åkare starka startfältet och gjorde en tid som ingen rådde på i första åket. Gårdagsvinnaren Axel Lindqvist var närmast när han gick in som tvåa, 12 hundradelar efter. Oskar Gillberg från Täby SLK har legat och nosat i toppen av totalcupen och låg femma inför dagens tävling där han gick in som trea i första åket. 

Norsk vinst - Hedström bäste svensk

Det blev en del omkastningar i toppen till andra åket. Gustaf Lindqvist, som slutade tvåa på tisdagen, hade återigen bra fart under skidorna och åkte upp sig från femte plats till en tredjeplats i andra. Isac Hedström, Duveds IF, låg sexa i första åket och hade näst snabbaste tiden i andra vilket också gav honom andraplatsen bakom Simen Selläg från Norge. Selläg var snabbast i andra åket vilket säkrade vinsten i tävlingen men de 100 cuppoängen gick till Heström som var bäste svensk.

Albin Larsson fick inte upp samma fart i andra och slutade på fjärde plats men som tredje bästa svensk och tar därmed cuppoäng som trea. Axel Lindqvist halkade ner till femte plats och blev därmed fjärde bästa svensk. Isac Hedström får, förutom cuppoängen, Svenska Spels Hejapris värt 10 000 kronor. 

– Det går till min satsning och kostnader kring det. Duved har betytt jättemycket och stöttat hela vägen. Vi får fortfarande väldigt bra stöttning så det är väldigt kul att kunna dra in lite pengar till dem också. 

Svårtippad totalvinst på herrsidan

Han var, med rätta, nöjd med dagens insats.

– Det var lite stökigt i första, jag var en bit bakom så jag försökte ge på det i andra. Det var ett tajt rejs med många snabba grabbar här. Jag försökte bara åka så bra jag kunde.

Cupledaren Johan Silfält från Valfjällets SLK har haft en bra säsong i Svenska Spel Alpine Elite Tour med fyra vinster och en tredje- och en andraplats. Efter gårdagens femteplats (fjärdeplats i cupen) behöll han ledningen före Tobias Hedström från Duved, med 38 poängs marginal. I första åket på onsdagen gick han in på fjärde plats, en halv sekund efter Larsson men tappade i andra och lade sig på tionde plats. 

Trots det behåller Silfält ledningen i totalcupen in i de avslutande slalomtävlingarna i Kläppen till helgen men nu med 25 poängs skillnad ner till Tobias Hedström, som också är bror till Isac. Det är alltså fortfarande öppet vem som tar hem totalvinsten i Svenska Spel Alpine och Isac Hedström menar att det är många som kan konkurrera.

– Det är svårt, alla grabbarna åker väldigt bra så det kan bli väldigt tajt. 

Resultat

Cupresultat inom parantes

1. Simen Selläg, Norge

2. (1.) Isac Hedström, Duveds IF

3. (2.) Gustaf Lindqvist, Sundsvalls SLK
4. (3.) Albin Larsson, Sälens IF
5. (4.) Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK
6. (5.) Tobias Hedström, Duveds IF
7. (6.) Adam Hofstedt, Karlstads SLK | Oskar Gillberg, Täby SLK

Se hela resultatlistan >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info