Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: HARALD STEINER

Nya Europacuppoäng för Sundin, Luthman och Nyberg

14 JAN 2022 13:29
Efter två gånger störtlopp i Italien och Frankrike åker Olle Sundin, Jonna Luthman och Lisa Nyberg hem med ännu ett gäng Europacuppoäng. Sundin slutade åtta i Tarvisio och Luthman och Nyberg 17e respektive 26a.
  • Skapad: 14 JAN 2022 13:29

Herrarnas Europacup i Italienska Tarvisio gick in på sista störtloppsdagen på fredagen och efter gårdagens femteplats hade Olle Sundin tätkänning när han gick in 56 hundradelar efter ledande Lars Rösti, Schweiz. 

Tidsmässigt var det tajt och den tiden räckte till en finfin åttonde plats vilket återigen innebär ett gäng världscuppoäng för Sundin, som representerar Djurgårdens IF. Rösti tog hem vinsten före Nicolo Molteni, Italien, och Adur Etxezarreta, Spanien. Johan Hagberg med startnummer 47 åkte in på 37e plats och Filip Steinwall på 40e. Zack Monsén gick in på 57e plats.

Franska Orcieres-Merlette bjöd på vykortsvackert fredagsväder med några minusgrader och hårt packad snö. I andra störtloppet på två raka dagar bärgade Jonna Luthman och Lisa Nyberg nya, färska poäng att ta med sig vidare i Europacupen.

I toppen såg det ut ungefär som under gårdagen där schweiziskan Juliana Suter var snabbast utför de 590 höjdmeterna båda dagarna. Och för andra dagen i rad körde Alice Robinson, Nya Zeeland, in på andra plats i sitt andra störtlopp på den här tävlingsnivån någonsin. Hon var 46 hundradelar efter Suter och det var ganska korta tidsavstånd mellan åkarna på fredagen. 

Jonna Luthman, Åre Slk, startade som nummer 15 och hade en lite långsammare ingångstid i åket men körde upp sig till en fin 17e plats som ger henne en hög poäng i Europacupen för andra dagen i rad. Lisa Nyberg, också Åre Slk, startade med nummer 38 på västen och körde också in poäng när hon slutade som 26a vilket är ytterligare ett nytt personbästa, också det för andra dagen i rad. 

Resultat damer Europacup, störtlopp, Orcieres-Merlette >>

Resultat herrar Europacup, störtlopp, Tarvisio >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info