Hoppa till sidans innehåll

Nyberg etta i Maribor - första vinsten för Åreåkaren

13 FEB 2022 14:09
För bara några dagar sedan tog Åre Slks Lisa Nyberg nytt personbästa i Europacupen. På söndagen toppade hon det med sin första vinst i Maribor.
  • Skapad: 13 FEB 2022 14:09

Europacupen gick i helgen vidare till Maribor och som i Kopaonik, där Jonna Luthman tog sin första pallplats i Europacupssammanhang för några dagar sedan, visade det svenska laget toppform. 

Åre Slks Lisa Nyberg har haft en bra sejour i Serbien och Slovenien. Hon började med nytt personbästa i Europacupen med en fjärdeplats i storslalomen i Kopaonik i torsdags. I Maribor på lördagen slutade det dessvärre med en uråkning men kanske var det bränsle till söndagens tävling. Hon gick ut som 19e åkare i första åket och hade åttonde bästa tid med överkomliga 73 hundradelar upp till ledande Simone Wild, Schweiz. 

Från åtta till etta

I andra åket slog hon till med femte bästa tid och det räckte för att ta henne hela vägen upp i ledning med tre hundradelar till godo på Elisa Mörzinger, Österrike, som delade andraplatsen med Vivianne Härri, Schweiz. Och den ledningen höll sig ända in i kaklet. Med det tog hon alltså ännu ett nytt personbästa och den första pallplatsen i Europacupen. 

– Det var jättekul, det var jättefint preppat och verkligen bra förutsättningar så det var bara att gasa. Det var bara härligt att åka skidor. Jag har börjat komma igång på slutet och det känns skönt kvitto på att det betalar sig, säger en nöjd och glad Nyberg och fortsätter:

–Jag har bara tränat på, försökt köra på och träna, arbetat hårt och jag har haft kul med alla tjejer.

20211017 Lisa Nyberg Foto Erik Segerström-P1388396.jpg

Foto: Lisa Nyberg, Åre Slk, tog sin första pallplats, tillika vinst i Maribor.

Rask tog säsongsbästa - poäng till Luthman

Hon stannar kvar i Maribor några dagar tillsammans med lag- och klubbkompisen Jonna Luthman och sedan går cupen vidare i Crans Montana för Nyberg och laget. Och det var fler som plockade placeringar, resultat och cuppoäng.

Sara Rask, Sollentuna Slk, förbättrade gårdagens sjundeplats när hon slutade sexa. Rask låg en placering före Nyberg och var därmed sjua efter första åket. I andra körde hon in på sin bästa placering i Europacupen den här säsongen och ett av sina bästa resultat i Europacupsstorslalomen så långt.

Jonna Luthman har haft en bra säsong så långt och tog sin första pallplats i Kopaonik. På söndagen gick hon in på 31a plats i första åket och avancerade till en slutlig 29e plats. Lisa Backlund och Liv Ceder åkte dessvärre ur i första åket och Moa Boström Müssener, som slutade 22a i första åket, åkte ur i andra. Susanne Jakobsen kom inte till start på söndagen.

Resultat 

  1. Lisa Nyberg, Åre Slk
  2. Elisa Mörzinger, Österrike
  3. Vivianne Härri, Schweiz

6. Sara Rask, Sollentuna Slk
29. Jonna Luthman, Åre Slk

DNF 1

Lisa Backlund
Liv Ceder

DNF 2

Boström Müssener

DNS

Susanne Jakobsen

Här hittar du hela resultatlistan från damernas Europacup i Maribor >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info