Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ny pallplats för Luthman - tvåa i Crans-Montana

20 FEB 2022 11:07
Jonna Luthman går som tåget genom den här säsongen och på söndagen tog hon sin andra pallplats i Europacupen någonsin. Och klubbkompisen Lisa Nyberg tog ytterligare poäng i störtloppet i Crans-Montana.
  • Skapad: 20 FEB 2022 11:07

23-åriga Jonna Luthman har radat upp topp tio-resultat och kommit allt närmare sin första pallplats i Europacupen. Förra veckan nådde hon hela vägen upp när det blev en tredjeplats i storslalomen i Kopaonik i Serbien. På söndagen var det dags igen.

Det slutade med en 17e plats på fredagens störtloppsträning inför helgens lopp i Crans-Montana. När det var dags för första tävlingen på lördagen blev det en nionde plats och det toppade Luthman med råge på söndagen.

Med startnummer 20 gjorde Åreåkaren ett kanonåk och klämde sig in mellan lördagens tvåa Inni Holm Wembstad och, med 33 hundradelars marginal, Delia Durrer, Schweiz.

I slutändan var det ingen som kunde hota den topptrion och Luthman knep alltså sin andra pallplats för säsongen, och totalt. 

Samtidigt gjorde klubbkompisen Lisa Nyberg, som tog hem sin första Europacupvinst i storslalomen i Maribor förra veckan, var nära att tangera sitt personliga rekord i störtlopp i Europacupen, där hon varit som bäst 26a. Med startnummer 47 gick hon in på topp 30 och slutade 27a, med fyra hundradelar upp till 26e-platsen, vilket innebar en fin placering men också Europacuppoäng.

– Det var fantastisk skidåkning från båda, säger tränaren Kurt Mayr. 

Nästa punkt på Europacupprogrammet är herrarnas dubbla slalomtävlingar i Almåsa där bland andra Fabian Ax Swartz, som tog hem en historiskt stor seger i Nor Am Cup i veckan, är med i den svenska truppen. 

Resultat 19/2

1. Franziska Gritsch, Österrike
2. Inni Holm Wembstad, Norge
3. Delia Durrer, Schweiz

9. Jonna Luthman, Åre Slk
32. Lisa Nyberg, Åre Slk

Se hela resultatlistan >>

Resultat 20/2

1. Inni Holm Wembstad, Norge
2. Jonna Luthman, Åre Slk
3. Delia Durrer, Schweiz

27. Lisa Nyberg, Åre Slk

Se hela resultatlistan >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info