Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Personbästa av Luthman och Nyberg i Europacupen

13 JAN 2022 14:54
Jonna Luthman tog chansen och körde in en hög med cuppoäng och gjorde sitt bästa resultat i störtlopp i Europacupen i franska Orcieres-Merlette. Klubbkompisen Lisa Nyberg stod även hon för nytt personbästa och Olle Sundin slutade femma i Tarvisio.
  • Skapad: 13 JAN 2022 14:54

Störtloppsdagen i Orcieres-Merlette bjöd på trålande sol från en blå himmel och bara ett par minusgrader. Onsdagens tävling fick ställas in på grund av dåliga vindförhållanden men Åre Slks Jonna Luthman kom ändå in i torsdagens dito med två bra träningsrundor i ryggen.

Under första träningen på tisdagen slutade hon 12a och i den andra, samma dag, blev det en imponerande fjärdeplats. I torsdagens tävling hade hon bra kontakt med täten i första mellantiden. Med startnummer 24 gick hon in i mål 1.58 efter ledande schweiziskan Juliana Suter, på en tionde plats. Efter avslutad tävling blev det en finfin 12e plats för Luthman vilket är personbästa i störtlopp i Europacupen.

Personbästa också för Nyberg

19-åriga Lisa Nyberg, med startnummer 38, hade placeringarna 32 respektive 43 med sig från träningarna och slutade på 34e plats i torsdagens tävling. Nyberg, som också representerar Åre Slk, har som bäst varit 35a på tre starter i störtlopp i Europacupen vilket innebär att även hon tog personbästa i Orcieres-Merlette. 

Snabbast för dagen var nämnda Juliana Suter som behöll sin ledning tävlingen igenom. Imponerande tvåa blev världscupmeriterade Alice Robinson, Nya Zeeland, som startade som 53e åkare i sin första störtloppstävling på den här nivån. Monica Zanonser, Italien, knep tredjeplatsen på podiet.

Sundin femma i Tarvisio

Nästan samtidigt med damernas tävling mätte Olle Sundin, Johan Hagberg, Zack Monsén och Filip Steinwall krafterna i italienska Tarvisio. Olle Sundin hade två fina träningar inför torsdagens störtloppstävling med en fjärde och en nionde plats i listorna.

Sundin gick ut som tvåa i Tarvisio och hade riktigt bra mellantider i mitten av backen. Han tappade några tiondelar mot slutet och slutade på femte plats, bara 64 hundradelar efter schweizaren Lars Rösti. Det innebar fina Europacuppoäng och ett av Sundins bästa resultat hittills i störtlopp i Europacupen. 

Hagberg startade med nummer 51 på västen och åkte upp till en 41a plats och Steinwall slutade på 57e plats. Dessvärre åkte Zack Monsén ur. 

Resultat från Orciere-Merlette, Europacup, störtlopp damer >>

Resultat från Tarvisio, Europacup, störtlopp herrar >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info