Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: THOMAS BACHUN

Personbästa för Rönngren i Adelboden

08 JAN 2022 15:11
Åreåkaren Mattias Rönngren gjorde sin bästa insats i en individuell start i världscupen i schweiziska Adelboden där Marco Odermatt fick fira vinsten inför en massiv hemmapublik.
  • Skapad: 08 JAN 2022 15:11

Det blev en ganska dramatisk tävling inför en massiv schweizisk publik i Adelboden i en bana som skördade många uråkningar och skapade långa tidsavstånd. Men Mattias Rönngren, med startnummer 31, klarade de svårigheter som ställde till bekymmer för andra och säkrade ett andra åk när han gick in på 20e plats. 

Alexis Pinturault var först ut av alla i första men var hett villebråd och blev straffad snabbt när schweizaren Marco Odermatt tog ledningen före Pinturault framför en vilt jublande hemmapublik.

Det var en utmaning att ta sig ner och dessutom göra bra tider. Av 62 startande i första åket var det bara 39 som tog sig i mål. Och för en del hade det kunnat sluta illa. Luca di Aliprandini hade otur och kraschade in i nätet. Han klarade att ta sig ner själv men italienaren var tydligt plågad i målhanget. USAs River Radamus föll strax innan mål och gled in i målhanget men klarade sig utan skador. 

I andra åket var det också många som fick problem i den berömda branten innan målhanget. Manuel Feller hade en däremot en bra dag där han i andra åket säkrade en pallplats, hans elfte i karriären, innan det var dags för Pinturault och Odermatt. 

Pinturault hade 86 hundradelar att gå på men tappade mot Feller och lade sig bakom österrikaren i mål. Marco Odermatt hade en bra inledning på andra åket men hade problem med branten. Men han tog sig ändå förbi Feller som därmed får vänta på sin första seger. 

Mattias Rönngren gjorde sitt bästa resultat i världscupen så långt när han slutade på en 20e plats. Nästa chans kommer efter OS när det körs dubbla storslalomtävlingar 12-13 mars i Kranjska Gora. 

Resultat, världscupen, storslalom herrar i Adelboden >>

Foto: Mattias Rönngren i Alta Badia. Fotograf: Thomas Bachun, Gepa Pictures/Bildbyrån

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info