Hoppa till sidans innehåll

Säsongs- och personbästa för Rask och Ceder

12 FEB 2022 18:34
De svenska Europacupdamerna kom från Serbien till Slovenien med en pallplats och fina placeringar i bagaget. Det blev mer att jubla för i den första av två storslalomtävlingar i Maribor.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2022 18:34

Efter lyckosamma tävlingar i Kopaonik i veckan där Jonna Luthman fick med sig sin första pallplats i Europacupsammanhang, bland annat, flyttade Team Svenska Spel vidare till Maribor för storslalom på lördagen. 

21-åriga Sara Rask, Sollentuna Slk, hade startnummer 16 och slutade på 15e plats i första åket. Men till andra presterade hon den näst snabbaste tiden av alla, efter Roberta Melesi, Italien. Det gav henne en rejäl klättring i resultatlistan där hon slutade sjua vilket är hennes bästa resultat i storslalom den här säsongen.

Rasks klubbkompis Liv Ceder tog sig också vidare till andra åket när hon slutade på 29e plats, strax före Melesi. Med startnummer 43 på västen stod hon också för ett redigt lyft till andra åket där hon hade tionde bästa tid vilket räckte till en 22a plats. Det är personbästa för Ceder i storslalom i Europacupen där hennes största framgångar har varit i slalom (där hon bland annat har en pallplats från förra säsongen). 

17-åriga Liza Backlund från Sundsvalls Slk låg på 41a plats i första åket men bättrade på resultatet med och blev 34a totalt. Susanne Jakobsen från Storklintens AK Skalp slutade på 34e plats i första åket men körde dessvärre ur i andra. 

Jonna Luthman och Lisa Nyberg från Åre Slk åkte dessvärre ur i första åket. På söndagen väntar storslalom nummer två där första åket startar 09.30 och andra åket 12.15. Läs mer och följ tävlingarna här >>

Resultat 

1. Franziska Gritsch, Österrike
2. Neja Dvornik, Slovenien
3.Simone Wild, Schweiz 

7. Sara Rask
22. Liv Ceder
34. Liza Backlund
41. Moa Boström Müssener

DNF1

Jonna Luthman, Åre Slk
Lisa Nyberg, Åre Slk

DNF2

Susanne Jakobsen

Se hela resultatlistan här >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info