Hoppa till sidans innehåll

Sjunde vinsten för Öhlund i Svenska Spel Alpine Elite Tour

16 MAR 2022 17:33
Cornelia Öhlund tog sin sjunde vinst för säsongen, och den andra raka på två dagar, i Svenska Spel Alpine Elite Tour på onsdagen och har säkrat totalvinsten i cupen. Och även i övrigt såg pallen likadan ut som på tisdagen.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2022 17:33

Efter gårdagens vinst var Åre SLKs Cornelia Öhlund åter i ledning efter första åket i det andra av två raka storslalomtävlingar i Stöten. Och även på platserna bakom kändes namnen igen från tisdagens tävling. Gårdagstvåan Susanne Jakobsen från Storklintens Alpina gick in som tvåa före Liza Backlund från Sundsvalls SLK, som var trea i gårdagens tävling, på tredje plats.

Öhlund stod för ett riktigt snabbt första åk där Jakobsen var 1.19 efter. Emma Sahlin låg på fjärde plats inför andra och när det var dags för sammanräkningen i andra åket såg topp fyra likadan ut som i första. 

Öhlund snabbast i andra

Cornelia Öhlund hade den snabbaste tiden även i andra åket men Jakobsen var bara fem hundradelar efter. Totalt sett var det dock inte mycket att göra åt Åreåkaren som definitivt säkrat vinsten i totalcupen i Svenska Spel Alpine Elite Tour 2022. Efter två vinster i rad är det också tydligt att Älvan i Kläppen är en backe som passar henne.

– Det är en ganska tekniskt svår backe och det är inte ett specifikt ställe som ger utslag utan det är att man måste åka bra hela vägen. Det går att göra små missar och så, jag tror bara det är en backe som passar mig riktigt bra. Jag kunde driva på bra. 

Har säkrat cupsegern

Redan igår stod det klart att det skulle till något helt extremt för att Öhlund inte skulle ha totalsegern i sin hand och det bidrog till större lugn på onsdagen.

– Eftersom jag visste att jag hade tagit hem cupen redan igår kände jag att idag var det bara ut och gasa så i första åket gjorde jag det och jag lyckades riktigt bra med det. Andra åket kände jag att jag hade en del att gå på så jag kände att jag skulle fortsätta åka bra men försöka minimera misstagen, säger Öhlund.

Ett av målen inför säsongen var att ta hem AET-cupen och när hon nu har gjort det finns nya målsättningar vid horisonten. Inför nästa säsong väntar nya utmaningar.

– Att ta någon pallplats i Europacupen. Det är nog det största målet för nästa säsong.

Sju vinster = sju Hejapris

I och med vinsten tar hon också hem sin sjunde (!) Hejapris-check den här säsongen. Det innebär att hon dragit in 70 000 kronor i prispengar och hälften går till hemmaklubben Åre SLK. 

– Jag hoppas de lägger pengarna på tränarna. Det hade varit riktigt kul om de kunnat ge dom de möjligheterna. Jag hoppas det blir nånting för dem också, säger Öhlund, som firar vinsten med god mat, och kanske lite godis.

Sista anhalt för Svenska Spel Alpine Elite Tour 2022 blir i Kläppen för två gånger slalom på lördag och söndag. Både damer och herrar kör och vinnarna av totalen på herr- och damsidan utses tillsammans med topp sex i tävlingen och i cupen.

Resultat

1. Cornelia Öhlund, Åre SLK
2. Susanne Jakobsen, Storklintens Alpina Skalp
3. Liza Backlund, Sundsvalls SLK
4. Emma Sahlin, Sollentuna SLK
5. Lisa Ekström, IFK Falun Alpin
6. Hedda Martelleur, Uppsala SLK | Serine Moltzau, Norge

Se hela resultatlistan >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info