Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Störtloppsdebut för Luthman och revanschlusta i Garmisch.

26 FEB 2022 13:17
Alpina världscupen är tillbaka efter OS-uppehållet med slalom i Garmisch Partenkirchen medan damerna körde störtlopp i Crans Montana.
  • Skapad: 26 FEB 2022 13:17

Till start i herrarnas race hade vi en formsökande Kristoffer Jakobsen, Storklinten AK Skalp som även fick sällskap med Carl Jonsson, Klövsjö AK, som kommer direkt från EC-tävlingarna på hemmaplan i Almåsa där han visat storform.

Först ut för dagen var Jakobsen med startnummer 17, som med säker och stabil åkning skaffade förutsättningar för ett andra åk, när han placerade sig på just plats 17. +1,51 efter ledande Tanguy Nef, Schweiz. Carl Jonsson som hade förutsättningarna emot sig, ett varm saltföre och startnummer 70, gjorde en riktigt bra insats och var under hela åket i kontakt med topp 30-placeringen. Klockan tickade på lite för fort, men klart godkänt för Jonsson som landade på plats 36. 

Väl i det andra åket fortsatte Jakobsen med att köra stabilt, om än med lite mer offensiv åkning än i det första. Efter att ha tappat lite av försprånget gentemot Vinatzer, ITA, vid den första mellantiden, så utökades ledningen till den andra. Men därefter gick det tyvärr på tok, ytterskidan skar fast och tempot var för högt för att korrigera, varav det blev ytterligare en urkörning i protokollet för Kristoffer som får ladda om inför morgondagens slalom som även den går i Garmisch Partenkirchen. 

Samtidigt i Crans Montana, 58 mil sydväst om Garmisch avgjordes det första av två störtlopp för damerna. Till start hade vi den formstarka Jonna Luthman från Åre SLK, som gått från klarhet till klarhet den här säsongen med pallplatser över flera discipliner i Europacupen. Den senaste för en dryg vecka sedan när hon var tvåa i just Crans Montanas störtlopp.

Debut i disciplinen på världscupsnivå för Jonna idag, som var knappa halvsekunden från att ta poäng direkt i debuten.

– Det kändes helt okej, inga stora missar men åkte lite väl försiktigt i vissa partier. Ska försöka vara tuffare och våga vara mer aggressiv i morgondagens race, säger Jonna efter racet.

Imorgon är det samma schema som idag, första åket herrar slalom från Garmisch drar igång 09.30 på TV6/Viaplay och damernas störtlopp 10.00 på SVT Play.

 

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info